Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem emlékszik felesége megölésére a szentpéterszegi férfi

| 2020. 03. 04. | 15:58:00
Emberi mivoltából kivetkőzve, különös kegyetlenséggel végzett az asszonnyal.
Nem emlékszik felesége megölésére a szentpéterszegi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem ismerte el bűnösségét a szentpéterszegi férfi a 2018. októberi asszonygyilkosság ügyében.

A Debreceni Törvényszéken március 4-én állt bíróság elé az 56 éves M. Árpád, aki féltékenységi dührohamában agyonszurkálta feleségét a házuk teraszán. A férfi korábban egy nyújtófával testszerte bántalmazta feleségét, amely miatt büntetőeljárás is indult ellene, a Berettyóújfalui Járásbíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen is elítélte.

A férfi a bíróságon azt közölte: elismeri, hogy „a felesége már nem él”, de tettét „elborult tudatállapotban” követte el, arra nem emlékszik.

Mivel a férfi az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, ezért a büntetőper a gyanúsított vallomásával kezdődött. A férfi elmondta, szerinte felesége éveken át csalta, nem volt alaptalan a féltékenykedése, és abban sem biztos, hogy a gyermekeinek ő az apja. Úgy vélte, fényképfelvételeket látott az asszonyról ismerőse telefonján, de a nő ezt tagadta. Előadta azt is, hogy a felesége – egyik veszekedésük után –  több napra elment otthonról, egy debreceni panzióban szállt meg, de tudomása szerint előtte óvszert vásárolt egy szupermarketben. A férfi – kételyei miatt – többször kísérelt meg öngyilkosságot, és a bíróságon azt állította, felesége nem szerette, nem volt boldog. Előadta, egyetlen egyszer bántotta az asszonyt, további sérülései keletkezését a nő csak „rákente”.

Nem emlékszik semmire

Az ügyész a gyilkosság napját is felelevenítette. A vád szerint a feleség ebédet főzött, amikor szóváltás alakult ki közöttük, vitatkoztak, a férfi pedig felkapott az asztalról egy 20 centiméter pengehosszúságú kést, és szurkálni kezdte. Az első szúrások a nő mellkasát érték és a védekezésül maga elé tartott kezét. Az asszony a földre esett, majd a férfi nagy erővel további 35 alkalommal test szerte megszúrta, ennek következtében a nő a helyszínen elvérzett, perceken belül meghalt. Szúrt és vágott sebek keletkeztek a hasán, mindkét karján, lábán és a hüvelyén is. A férfi a bíróság előtt azt közölte, nem emlékszik arra, hogy került kezébe a kés és arra sem, hogy történt az eset. Azt mondta „érzelmi befolyásolás alatt” volt, nem tudott uralkodni magán. Cukorbetegségére hivatkozott, úgy vélte, ez játszhatott közre a gyilkosság idején is, mert ha rosszul van, tompulnak az érzékei.

A bíró felolvasta a gyilkosság estéjén tett vallomását, melyben a férfi elmondta, mit tett, de a március 4-i tárgyaláson a vádlott ezt a vallomását már nem tartotta fent.

A férfi később ellentmondásba keveredett, azt mondta, 39 év házasság alatt elcsattant pár pofon, de szándékosan soha nem akarta feleségét megölni. A vádirat szerint emberi mivoltából kivetkőzve, különös kegyetlenséggel végzett az asszonnyal. A tárgyaláson kiderült, a házban a férfi unokája és menye tartózkodott, utóbbi értesítette a rendőrséget. Arra a kérdésre, hogy mire emlékszik a gyilkosságból, azt válaszolta, hogy a felesége a hátán fekszik, ő előtte térdel. Mikor látta, mit tett, megvágta a karját, öngyilkos akart lenni. Ezután az udvaron lévő hintaszékhez ment, ott másik karját is megvágta.

A gyilkosság után a helyszínre érkezett a rendőrség, de mivel a férfi nem akarta megadni magát, ezért riasztották a TEK-et, akik végül elfogták, majd kórházba szállították.

Korábban is fenyegetőzött szerettei meggyilkolásával

2018 májusában is szóváltás alakult ki a házaspár között, a férfi bánatani akarta az asszonyt, de gyermekük közbelépett. A nő átszaladt a fiához, ám a férfi utána ment, vitt magával egy tőrkést, amivel hasba akarta szúrni az anyját védelmező gyermeküket, de az ellépett, így nem tudott a féltékeny férj sérülést okozni. Apjuk kezéből a másik gyerekük csavarta ki a tőrt. Miután a fogásból elengedték a vádlottat, ő tovább szidalmazta a fiait és megöléssel fenyegette őket. Azt mondta, „most megmutatom neked, hogy kell megölni a fiadat”. Pár perc múlva a férfi már nyugodt hangnemben kérte vissza a tőrkést, amit fia megkeresett, majd átadta apjának, aki azt tokba tette, beült az autójába és elhajtott.

[Beillesztett cikk: Örök életére fegyházat kér az ügyész a szentpéterszegi gyilkosra]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
A Bem tér megújítására is pályázik Debrecen
A közgyűlés igent mondott, jöhet a papírmunka.
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.