Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Petíció: elfogyott a postai dolgozók türelme

| 2023. 03. 23. | 16:18:00
Azonnali bérmegállapodást sürgetnek.
Petíció: elfogyott a postai dolgozók türelme
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért március 23-án a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben a teljes tagság nevében érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek. Tarthatatlannak tartják, hogy márciusra még nincs megegyezés erről, és azt is, hogy a munkavállalók felét garantált bérminimumon foglalkoztatja a vállalat, olyanokat is, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek.

A petícióban azt írják, elfogyott a türelmük, azonnali bérmegállapodást sürgetnek, és azt sem tartják elfogadhatónak, hogy a munkavállalók fele garantált bérminimumot kap, miközben sokan vannak közöttük olyanok is, akik akár több évtizedes munkatapasztalattal rendelkeznek.

A Magyar Posta vezetésének eddigi béremelési javaslatát a két aláírásra jogosult szakszervezet visszautasította. Az idei évre csak olyan béremelést tartanak elfogadhatónak, amivel legalább nem csökken a postai dolgozók fizetésének a reálértéke. Az elhúzódó egyeztetési folyamat miatt a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége azt kérte, hogy addig is, amíg az idei béremelés mértékében nem tudnak megállapodni, a postai dolgozók kapjanak egy egyszeri összeget, amivel megélhetési gondjaik átmenetileg enyhíthetők.

„A március elején kifizetett bruttó 50 ezer forint nyilván nem oldja meg a postások anyagi gondjait és arra sem adhat okot, hogy a munkáltató tovább halogassa a bérmegállapodást. Eltelt az év első negyede és elfogyott a postások türelme, a pénzükről már nem is beszélve – mondta Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke.– Nem kívánunk tovább parttalan tárgyalássorozatokba bocsátkozni, megállapodást és olyan mértékű béremelést akarunk, amivel legalább a kollégáink fizetésének reálértéke nem csökken. Megértjük, hogy a cégvezetésnek is ebben a gazdasági helyzetben kell erőforrásokat találnia a béremelésre, de elég idő eltelt már ahhoz, hogy ezt megtegye! Úgy érzékeljük a tagságunkon, hogy nem tudnak tovább várni a kollégák, amit meg is értünk. Annál is inkább, mert a postai dolgozók fele garantált bérminimumot kap, ami szintén elfogadhatatlan. Több évtizede a Postánál dolgozók is vannak köztük szép számmal! Megbecsülést várunk el a vezetéstől és azt, hogy időhúzás nélkül, haladéktalanul fizessék meg az elvégzett munkánk ellenértékét! – tette hozzá a szakszervezeti elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kamion és személyautó ütközött a 35-ösön
Kamion és személyautó ütközött a 35-ösön
Hajdúböszörmény és Görbeháza között történt a baleset.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.