Hirdetés

Újabb német cégóriás kezdett gyárépítésbe Debrecenben

2019.10.08. 15:51

Újabb német cégóriás kezdett gyárépítésbe Debrecenben
Papp László polgármester (b3), Jürgen Hillen, a német Deufol vállalat igazgatója (b5) és Barcsa Lajos alpolgármester (j4) a cég csomagoló- és logisztikai üzemének alapkőletételén a debreceni Déli Ipari Parkban  (Fotó: Dorcsák Nikolett)

Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemét építik fel.

Hirdetés

Az első kapavágással megkezdődött a német Deufol cég debreceni gyárának építése kedden, a repülőtér melletti déli ipari gazdasági övezetben. Jürgen Hillen, a cég ügyvezető igazgatója azt mondta, a 20 millió eurós beruházással Európa legmodernebb logisztikai és csomagolóüzemét építik fel Debrecenben, amely egyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz.

A Deufol debreceni gyárának elkészülte 2020-ra várható.

Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette: az összesen hétmilliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 1,4 milliárd forint, a város önkormányzata további 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. A beruházással a cég 120 új munkahelyet hoz létre Debrecenben.

A leendő csomagoló- és logisztikai üzem építési területe a debreceni Déli Ipari Parkban                (Fotó: mti)
 

A Deufol, a csomagolóipar és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője, és a jövőben Debrecenből nyújtja szolgáltatásait a magyar és a román piac számára. 

A 15 hektáros területen a csomagoló- és raktárhelyiségek mellett a Deufol nagyméretű szabad teret is kialakít a csomagolt áruk hatékony logisztikai elhelyezésére. Emellett további épületbővítések is tervbe vannak véve, hogy rugalmasan tudjanak reagálni a jövőbeni igényekre.

A déli gazdasági övezetben a KRONES AG, a Continental és az ITK Holding után a negyedik cég építi fel üzemét.

 

Galéria

gazdaságDeufol

Szóljon hozzá!

Hirdetés