Hirdetés

A nyugdíj mértékének kiszámítása igencsak egyszerű

civishir.hu

2019.02.04. 11:55

A nyugdíj mértékének kiszámítása igencsak egyszerű

Az állami nyugdíjrendszer egyre kevésbé képes eleget tenni feladatának.

Hirdetés

Hirdetés

A nyugdíjas évekről sokan azt gondolják, hogy a jelenleginél kevesebb összegből is sikerül majd megélni, hiszen akkorra már minden adott lesz a kényelmes élethez. Tény azonban, hogy az évek múlásával egyre többet költenek az emberek az egészség megőrzésére, és persze a mindennapi megélhetés, vagy éppen a hiteltörlesztők fizetése is szükségessé teszik a megfelelő jövedelmet. De vajon mennyire érezhetjük magunkat biztonságban? Elegendő lesz az államtól kapott nyugdíj?

Az elmúlt években nem véletlen látnak napvilágot borúlátó cikkek a témával kapcsolatban. Az állami nyugdíjrendszer egyre kevésbé képes eleget tenni feladatának. Bevételei messze alacsonyabbak, mint a kiadások, és ezért részben a népesség elöregedése is felelőssé tehető. A családok sokszorosan meggondolják, hány gyermeket vállaljanak, pedig a nyugdíjakra fordított összeg nagysága éppen a fiatalabb generációtól függ majd.

Több dologtól is függ, hogy mekkora nyugdíjra számíthatsz az államtól. Ha nem mozogsz otthonosan az olyan kifejezések kapcsán, mint például a szolgálati idő vagy a degressziós sávhatár, akkor érdemes egyszerűbb módját választanod az előre kalkulálásnak.

A nyugdíjkalkulátor online elérhető, és néhány kattintással megbízható információhoz juthatsz arról, hogy a jelenlegi állás szerint milyen összegű nyugdíjra számíthatsz majd.

Mindössze életkorod és nettó fizetésed kell megadnod, és máris láthatod az eredményt. Arra készülj fel, hogy megdöbbentő lesz a kapott összeg.

Nem véletlen, hogy a nyugdíjbiztosítások iránt egyre többen érdeklődnek. A lehetőség egyfajta megtakarítással kombinált életbiztosítás, mely mellé ráadásul állami támogatást is igénybe lehet venni. Miért érdemes elgondolkodnod az ilyen megoldáson? A nyugdíjkorhatár várhatóan emelkedni fog, éppen az állami rendszerben fellépő hiányosságok miatt. Ha ez korodnál fogva már nem is érint majd, akkor is komoly esély van a nyugdíjak majdani csökkentésére. A jelenlegi életminőséget akár jelentősen lentebb kellene adnod, ha csak az államtól kapott pénzre számíthatnál.

Miért ne tennél saját magad annak érdekében, hogy semmiben ne kelljen majd hiányt szenvednek a nyugdíjas években? A tapasztalatok szerint ezek azok az évek, amikor már az egészség megőrzésére is sokkal többet célszerű költeni. A nyugdíjbiztosítás az előre takarékoskodás lehetőségét kínálja számos előnnyel kombinálva. Akár biztosítási szakértő segítségét is kérheted annak érdekében, hogy sikerüljön megtalálni a minden szempontból megfelelő nyugdíjcélú előtakarékossági formát.
nyugdíjkalkulátor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.