Hirdetés

Könnyű annak, aki alig bújik ki, máris „járművet” kap!

civishir.hu

2011.04.04. 17:12

Könnyű annak, aki alig bújik ki, máris „járművet” kap!
Egy boldog baba és egy ugyanolyan anya (Fotó: Magánarchívum)

Debrecen – Hordozót kaptak az újszülöttek, igaz, nem rakétát, de áttételesen ez is közlekedési eszköz. Az interneten szerveződött a jótékony megmozdulás, és már célba is ért a két szuper „járgány”.

Hirdetés

Hirdetés

Az árva kisbabákat munka közben hordozó szekszárdi csecsemős nővér története megérintett sok hordozós anyukát. Egyikük kezdeményezésből az internetes közösségi portálon napok alatt országos civil gyűjtés nőtte ki magát Hordozókendőt a szülészetekre! címmel. Lelkes debreceni anyukák is azonnal cselekedtek. Kiss Szilvia felajánlott egy hordozókendőt, melyhez az ÖkoBaba klub is csatlakozott egy kendő és szakértelme felajánlásával. A klubban és a internetes fórumon kapcsolatot tartó anyukák pénzt gyűjtöttek egy másik hordozóra is, amit a forgalmazótól kedvezményes áron vehettek meg. A DE OEC Neonatológiáján örömmel vették a felajánlott hordozókat: az intézmény részéről Szászné Nagy Csilla neonatológiai szakápoló fogadta az anyukákat. Madarász Tünde, az ÖkoBaba Klub képesített babahordozási tanácsadója szakértelmével segített, megtanította a babahordozás fogásait.

Két szabad kéz, éljen!

A hordozás természetes és kifejezetten előnyös a baba számára. A szülő mozgása jótékonyan hat a baba emésztésére, mozgás- és egyensúlyozó szerveire, izomzata, gerince és csípője ideálisan fejlődik. A baba részesévé válik a szülő életének, biztonságos helyről aktívan ismerkedik a világgal, értelme is gyorsabban fejlődik. Érzelmi biztonságot, nyugalmat ad számára a testközelség, erősödik a kapcsolat baba és mama között. Ugyanakkor a babahordozás könnyebbséget jelent a szülők számára is. A kevesebbet síró, nyugodtabb baba mellett két szabad kézzel végzi a kismama a teendőket.

Az ÖkoBaba Klubban (Debrecen, Domb u. 1.) minden hónap utolsó szombatján egy-egy aktuális témában hasznos tanácsokat adnak, előadásokat tartanak szülőknek.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.