Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt szín otthonunkban, mely tökéletes az őszi hangulat megteremtéséhez

| 2022. 09. 23. | 12:49:00
XXX
Öt szín otthonunkban, mely tökéletes az őszi hangulat megteremtéséhez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szezonális átalakítás a láthatáron: kanapéötletek az ősz szerelmeseinek

Könnyedén megváltoztathatjuk otthonunk színvilágát kedvenc őszi árnyalatokkal, földesebb és hangulatosabb tónusokkal, melyek tökéletesen díszítik nappalinkat is. Ezek a színek azonnal megteremtik otthonunkban azt a kényelmes őszi érzést, amit annyira szeretünk.

1. Semleges színek a meleg és világos hatás érdekében

Sokan azzal érvelnek a bézs és a krémszínek választása mellett, hogy bármely szezonális átalakítás alkalmával tökéletes alapot biztosítanak, és őszintén szólva tökéletesen igazuk van! A semleges színek a legtöbb évszakhoz kiválóan illeszkednek, és nemcsak jól mutatnak, hanem érdemien hozzájárulnak ahhoz, hogy a szobáink frissnek, tágasnak és rendezettnek tűnjenek. Amennyiben ezen árnyalatokat feltűnő és élénk pigmentációval teli őszi színekkel egészítjük ki, a semleges tónusokat összekapcsolhatjuk velük anélkül, hogy a teret túlzsúfolnák a színek. A krém és a bézs szín kiváló döntés lesz minden kanapé vásárlásakor, ugyanúgy fotel vagy szőnyeg esetében is. Nevezhetjük őket angolosan "soft essentials"-nak.

Kép: LS Flavio U-alakú ágyazható sarokülő. 

2. Csodálatos téglavörös

A téglavörös egy nyerő őszi szín, egyben tökéletes árnyalat, hogy a hideg falakat ebben a hűvös időben felmelegítse számunkra, továbbá hozzájárul ahhoz, hogy pillanatok alatt megnyugodhassunk. Használjuk nyugodtan ezt a gazdag színtónust, hogy melegséget és energiát vigyünk nappalinkba. Egy kandalló téglavörös színben ugyanúgy csodálatosan mutat, mint egy kinyitható sarokgarnitúra.

3. Elbűvölő sütőtök és narancs

Igen, tudjuk, kicsit magától értetődőnek hangzik, de ne feledkezzünk meg az egyik olyan színről, amire sokan egyből asszociálnak, amikor az ősz szóba kerül: ez a sötőtök és a narancs. Gondoljunk csak azokra a lágy naplementékre és a tökös tónusokra, amelyeket enyhén alkalmazva lenyűgöző otthoni dekorációt teremthetünk! Bátran díszítsük a belső teret narancssárga és okker darabokkal, akár párnákkal, gyertyákkal és díszdobozokkal, vagy az ágyazható sarokkanapé mögötti falat érdekes falnyomatokkal.

Foto: LS Bali ágyazható sarokgarnitúra. 

4. Trendi mustár

Amennyiben a sötétebb tónusok nem érdekesek számunkra, a mustár nagyszerű energizáló szín, amely feldobja a hangulatot a nappaliban. Párosítsuk ezt a színt olyan semleges színekkel, mint a bézs és a krém, vagy akár a szürke, hogy megőrizzük ezt a finom, de feltűnő esztétikát. Megfontolhatjuk egy másik szín, például zöld vagy vörös hozzáadását is, hogy gyönyörű kontrasztot hozzunk létre a két, az őszt kiáltó tónus között.

5. Elegáns kakaóbarna

A barna azon levelek és virágok színét képviseli, melyek a nyár végéhez közeledve, valamint az őszi évszak elején egyre gyakrabban előfordulnak. A legtöbben imádják ezt a földes színárnyalatot. Vezessük be ezt a lágy és hangulatos tónust nappalinkba és falainkra, hogy kényelmes és hívogató teret hozzunk létre.

Foto: LS Flavio ágyazható sarokkanapé

Ne féljünk a váratlan fordulattól

Amikor nekiállunk a szezonális átalakításnak, ne feledjük, hogy bármikor visszaállíthatjuk az eredeti állapotot, amennyiben nem vagyunk teljesen elégedettek az eredménnyel – éppen ezért ne féljünk a feltűnő színek alkalmazásától sem! Merítsünk ihletet a lábunk alatti talajból, a környező fákból, figyelük meg a lehullott levelek színét a földön, és nyugodtan építsük be ezt a sémát a nappalinkba!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.