Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen AA és AAA akkumulátorokat érdemes vásárolni?

| 2022. 06. 18. | 17:06:00
XXX
Milyen AA és AAA akkumulátorokat érdemes vásárolni?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az akkumulátor kifejezést a köznyelv gyakran aksiként emlegeti. Akkumulátor kell számos eszközbe, amit a háztartásban vagy a ház körüli munkák során használunk. Akkumulátorral működik az okostelefon, vásárolhatunk akkus csavarhúzót vagy éppen fűnyírót is.

Az akkumulátorok osztályozása

Általánosságban véve az akkumulátor kifejezés hallatán mindenkinek van valami, ami beugrik, de ez alapján nem lehet tudni még pontosan, hogy milyen aksiról is van szó. Ezért találták ki a méret alapján történő megnevezéseket.

Az A, az AA, az AAA és az AAAA az akkumulátor külső formátumára, méretére utal. A háztartásokban leggyakrabban az Elektro Hungary kínálatában is megtalálható AA, valamint az AAA jelölésű aksikat vagy elemeket használják. Konyhanyelven a nagyobb vagy a kisebb elem jelzős szószerkezettel szoktak hivatkozni rájuk. Magyarul minél több A sorakozik egymás után, formailag annál kisebb elemről beszélünk.

Különbség az elemek és az akkumulátorok között

Az elemek egyszer úgymond feltöltésre kerülnek, és egészen addig használhatóak, amíg van bennük energia. Utána már nem jók semmire, nem lehet őket újra feltölteni így hasznavehetetlenné válnak. Természetesen akár több alkalommal is használhatóak, egy zseblámpában hosszú hónapokig, egy távirányítóban pedig akár évekig képesek betölteni a funkciójukat.

Az újratölthető elemeket szokás akkumulátorként is emlegetni. Ezek kinézetre nagyon hasonlóak az egyszer használatos elemekhez. Nagy pozitívumuk, hogy miután lemerültek, nem kell őket azonnal eldobni, hiszen újra fel lehet őket tölteni. Bár az újratölthető elemek drágábbak, ha hosszú távon szeretnénk valamit AA vagy AAA elemmel működtetni, akkor jobban járunk, ha az újratölthető változatot választjuk.

Milyen márkájú AA és AAA akkumulátort érdemes választani?

Rengeteg gyártó készít újratölthető elemeket, ám jelentős különbséget érzékelhetünk a különféle energiaforrások használata során. Az egyik jelentős tényező a kiegészítő kapacitása, amit mAh mértékegységben szoktak megadni. Ha szélsőséges körülmények között tervezzük használni azt az eszközt, amihez újratölthető elemet vásárolnánk, akkor mindig érdemes ellenőrizni azt, hogy milyen hőmérsékleti tartományban tud üzemelni. A legkiválóbb termékek -20 vagy akár +60 Celsius-fokban is jól muzsikálnak.

Fontos kérdés, hogy milyen hosszú garanciát biztosítanak az adott akkumulátorhoz. Egy webáruházon belül is lehet találni olyan terméket, amelyikre csak tizenkét hónapos, másikra akár huszonnégy hónapos garancia vonatkozik.

Általánosságban véve elmondható, hogy a Green Cell, az Eneloop, a ReCyko akkumulátorai megbízhatóan képesek tenni a dolgukat. Egyaránt jó választásnak bizonyulnak hobbi célokra és professzionális felhasználásra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés