Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A padlófűtés nem a kiváltságosok luxusa!

| 2021. 12. 01. | 17:07:00
Magasabb komfortérzet, korszerű megoldás.
A padlófűtés nem a kiváltságosok luxusa!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A padlófűtés nem új keletű találmány, már a rómaiak is előszeretettel használták a középületeik fűtésére; ugyan akkoriban a technológia némileg más volt, így az akkori megoldás szerint a termálvizet vezették be az oszlopokkal emelt padló alatti csatornákba. A modern padlófűtéshez sem csatornarendszerre, sem termálvízre nincs szükségünk, és jóval kevésbé bonyolult a beszerelése, mint amilyennek az előbbiek alapján tűnik, sőt, korántsem csak a kivételezettek élvezhetik áldásos hatásait.

A padlófűtés kapcsán még ma is sokakban az az elképzelés él, hogy ez egyfajta luxus, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak. A téli fűtési szezonban aztán a hagyományos gázfűtést használók jelentős része kap a szívéhez minden számla érkeztekor, olyannyira bántóan magas összegek szerepelnek az elszámolás végén. Van itt némi ellentmondás, hiszen akármennyire is fájó a számlák kiegyenlítése, ezt nem tartjuk akkora luxusnak, miközben a padlófűtésnek számos olyan tulajdonsága van, ami olyan befektetéssé alakítja, ami jócskán megéri az árát. Mivel a nyári hónapokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről az időszakról, ilyenkor inkább összeszorítjuk a  fogunkat, hogy pár hónap múlva emlékezni se kelljen a fűtésre. És mi lenne, ha ez megváltozna, és ezentúl örömmel emlékeznénk vissza a téli időszakra is?

Több változattal is találkozhatunk: a hagyományos meleg vizes mellett a modernebb elektromos változat is elérhető, sőt, ma már intelligens fűtőfóliát is kérhetünk a padlónk alá. Természetesen a rendszer kiválasztásában fontos szerepet játszik, hogy építkezés előtt állunk, felújítunk, vagy pedig komolyabb átalakítások nélkül szeretnénk váltani, de akárhogy is, komoly érvek szólnak amellett, hogy miért jó választás egy modernebb padlófűtés. Kezdjük azzal, hogy kifejezetten gazdaságos választás, hiszen nem kell olyan magas hőfokra tekernünk a rendszert, mint a radiátorok esetében. Egyenletesebbnek érezzük a hőelosztást, de ami talán a legfontosabb a téli hideg időszakban, hogy jóval komfortosabb érzetet kelt, mint a hagyományos fűtési technikák. Mezítláb télen? Ez többé nem luxus! A költségek tekintetében búcsút inthetünk a karbantartással kapcsolatos kiadásainknak, arról nem is beszélve, hogy esztétikailag is kielégítőbb látvánnyal van dolgunk a padlófűtés esetében, hiszen láthatatlan rendszerről van szó, ami nem mellesleg szabadabb berendezési lehetőségeket is biztosít.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.