Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt ok, amiért a hal remek háziállat

| 2021. 09. 14. | 16:06:00
XXX
Öt ok, amiért a hal remek háziállat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbb állatbarát kutyát, macskát, madarat, valamilyen rágcsálót, esetleg hüllőt szeretne tartani, holott a halak is ideális háziállatok, még ha másféle gondoskodást is igényelnek, mint a többi állatfaj. Hogy miért érdemes halakat tartani? 5 indokunk is van rá! 

1. Nem zavarja őket, ha elfoglalt vagy

Egy kutyával vagy macskával napi szinten több órát kell foglalkozni, hogy az állat jól érezze magát. Séta, játék, tanítás, “lefárasztás” fizikai és mentális szinten egyaránt. No de hogy van ideje minderre olyasvalakinek, aki szinte csak aludni jár haza, mert olyan sokat dolgozik? A legtöbb állat valóban nem ajánlott a túlzsúfolt életvitel mellé - kivéve a halakat! Őket ugyanis egyáltalán nem zavarja, ha egész nap magukra hagyod őket, békésen úszkálnak az akváriumban. Nem igénylik a simogatást, a játszást és a bundaápolást sem. Ha rendszeresen eteted őket, odafigyelsz a vizük tisztaságára és biztosítod nekik a természetes élőhelyükre hasonlító környezetet, akkor ennyivel már boldoggá is tetted őket! 

2. Nem kell őket nevelni, szocializálni

A halaid biztosan nem fognak mérgesen ugatni vagy a kanapé alá bebújni, ha számukra ismeretlen látogatóid érkeznek. Nem kell őket összebarátkoztatnod másokkal, és ha magukra hagyod őket, akkor sem szedik szét a lakást a távollétedben. A halak nem teszik tönkre a cipődet, nem karmolják össze a bútorokat, nem másznak fel a függönyre, nem verik le a polcról a dísztárgyaidat, nem piszkítanak a padlóra, és nem játszanak olyasmivel, amivel nem lenne szabad. Nem kell őket engedelmességre nevelned és parancsszavakat tanítanod nekik; ők békésen eléldegélnek a saját kis világukban. 

3. Dekorációként is megállják a helyüket

No persze itt nem arra célzunk, hogy tárgyiasítsuk szegény élőlényeket, hanem arra, hogy egy szép akvárium otthonod dísze lehet. Gondolj csak bele: egy cseppnyi természet a sok élettelen tárgy között, ami vonzza a tekinteteket és jól esik gyönyörködni benne. Egy akvárium sokkal mutatósabb dekoráció, mint néhány növény vagy falikép. Engedd szabadjára a fantáziádat és építsd meg álmaid akváriumát! A kezdéshez less be a Petguru akvatisztikai kínálatába

4. A halak nem koszolnak és kis helyen is elférnek

Sokan azért nem akarnak állatot tartani, mert túl kicsi a lakásuk hozzá, esetleg nem akarnak miatta gyakrabban takarítani. A halak azonban ebből a szempontból üdítő kivételek, hiszen nem piszkolnak össze semmit, és gyakorlatilag egy nagyobb doboznyi helyen elférnek. No persze azért az ő kényelmüket se téveszd szem elől, és csak annyi halat vegyél, hogy az akváriumod ne legyen túlzsúfolt. 

5. A jelenlétük megnyugtató

Ha egy stresszes nap után fáradtan és ingerülten érsz haza, a legjobb amit tehetsz, ha kényelmesen elhelyezkedsz az akvárium közelében és semmi mást nem csinálsz, csak figyeled a halakat, ahogy békésen úszkálnak. Az akvárium látványa bizonyítottan stresszoldó hatású, így segíthet abban hogy jobban érezd magad. A halakból áradó nyugalom hamarosan rád is átragad majd.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.