Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan válasszunk női és férfi szandált?

| 2021. 07. 22. | 17:17:00
Nem mindig az ár és a márkanév a meghatározó tényező.
Hogyan válasszunk női és férfi szandált?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyár legkényelmesebb lábbelije a szandál férfiak és nők számára egyaránt. Az elsődleges szempont ugye maga a méret ezt követi a kényelem, a stílus, a kinézet majd az ár. Kényelmesnek tekinthetjük azokat a szandálokat melyek nem szorítanak, nem fáj benne a lábunk.

Egy vásárlás során először is azt kell átgondolnunk milyen alkalomra szeretnénk venni (pl. mindennapos használat, alkalmi, túrázás). Milyen elképzelésünk van hogyan nézzen ki? A talpforma, magasság és anyag. Az ár is meghatározó szerepet játszik, hogy mennyit szánunk rá, illetve akciós-e a termék. Árban találunk olcsót, viszonylag még megfizethető optimális árral rendelkező terméket, illetve minőségit magasabb áron. Különböző méretben, színben, talpmodellben (telitalp, flatform, fél telitalp) valamint választékos anyagból készült női és férfi szandál közül válogathatunk, melyek között megemlítenék néhány szandál márkát és típust.

Használati szempontból való kiválasztás esetén fontos, hogy kényelmes legyen elsősorban, hiszen ezt a szandált hordjuk nap mint nap. A Timberland által gyártott női szandálok erre alkalmasak ezek között találunk ujjelválasztó-pántos lapos talpú szandált, bőrből készült telitalpú szandált és telitalpú bőrszandált. Ennek az olcsóbb változata a Relase szandál, amely műbőrből készült, fehér és fekete színben elérhető, olcsó hétköznapi viselet.

Ha a megjelenés és a stílus a legfőbb nálunk a mindennapos használat mellett, akkor a Pepe Jeans London által gyártott Logós és Colorblock dizájnal rendelkező telitalpú, tépőzáras szandál vagy a Puma Softride illetve a férfi Nike és Replay szandálok, valamint a Skechers márkájú női és férfi szandálok, amelyek a memóriahabnak köszönhetően kényelmesek, így alkalmasak a mindennapos viseletre. Vannak kifejezetten alacsonyabb termetű és kisebb lábmérettel rendelkező hölgyek számára kialakított szandálok, ilyen például a Puma Flatform vagy a Buffalo Aspha.

Szép, divatos megjelenésűt és egyszerre mindennapos viseletre alkalmas szandált szeretnénk, akkor a Rieker, a Tamaris vagy az O’Neill női szandálok között keresgéljünk melyek puha talpbetéttel rendelkeznek. Egyszerű kinézetre vágyunk akkor a Levi’s tépőzáras férfi és női szandáljai közül válasszunk melyek hétköznapi használatra alkalmas, egyszerű formai és szín világgal rendelkeznek. Ha a minőségre tartósságra törekszünk a mindennapos használat mellett, akkor a legjobb választás, ha tartós anyagból készült (például bőrből) szandált választunk ilyenek a Gant, UGG, Geox, Lumberjack és Clarks szandálok.

A divatos kinézet mellett fontos, hogy jól tapadjon, ne csússzon. Ha sportos megjelenést szeretnénk, akkor a női és férfi szandálok között egyaránt megtaláljuk a Vagabond és a Teva márkájú darabokat melyek divatosak és többszínben állnak a rendelkezésünkre. Kifejezetten alkalmi szandált szeretnénk, akkor a férfiak számára a Scotch & Soda vagy a Birkenstock szandál, a nők számára pedig a Steve Madden vagy a Marco Tozzi márkájú szandált válasszuk. Ha kikapcsolódni vágyunk a természetbe, akkor a túrázásra alkalmas férfi Merrel szandálok közül válasszunk melyek kényelmesek, tartósak és biztosítják a könnyed járást a nehezebb terepeken is.

Mind méretben, színben és választékban válogathatunk az egyes darabok között szem előtt tartva, mennyit enged meg a pénztárcánk. A választásban sokat segít a termék leírása, hogy milyen anyagból készült, mennyire tartós, milyen vastag legyen a talpa, (mondjuk ezen opció a női szandál választásánál érvényes, a férfiaknál ez nem szempont választás során) záró szerkezet, hogy tépőzáras, rögzítés nélküli, csatos, fűzős vagy cipzáros. Mennyi az a pénzösszeg, amelyet rászánunk a vásárlás során. Mennyire vagyunk márka hűek? Nőknél a választás során milyen legyen a talp típusa (alacsony, magas sarkú, vagy éktalpú) magas sarok esetén a sarok típusa (vastag, alacsony, klasszikus, tűsarok) vagy a szandál stílusa (elegáns, hétköznapi vagy strand ruházat). Ezek a szempontok mind segítséget nyújtanak számunkra a megfelelő szandál kiválasztásához.

Nem mindig az ár és a márkanév a meghatározó tényező, amely egy szandál használati élettartamát meghatározza hiszen fontos, hogy mennyire rendszeresen viseljük, hová milyen alkalomra vesszük fel. Ezek a darabok mindig a divatnak megfelelően megújulnak vagy újabb termékek jelennek meg a piacon, melyeket a gyártók teszteknek vetik alá, hogy alkalmasak legyenek a használatuk betöltésére. Mindenkinek más és más az ízlése és természetesen nem mindenki láb mérete egyforma. Nem biztos, hogy találunk méretben hozzánk illő szandált a megvásárolni kívánt darabok között. Ilyenkor vagy tovább keresgélünk, vagy megvárjuk míg a méretünk szerint ismét lesz készleten a termék.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Az országos versenyen a legjobbak között voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.