Újabb étrend-kiegészítő akadt fenn a Nébih rostáján

civishir.hu

2019.07.20. 12:52

Újabb étrend-kiegészítő akadt fenn a Nébih rostáján

Gyógyszer-hatóanyagot találtak a termékben.

Hirdetés

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal újabb próbavásárlása során derült fény arra, hogy az OutletClub.hu Kft. (6726 Szeged, Bérkert utca 92/b) által forgalmazott, Bulgáriából származó „Makagra étrend-kiegészítő férfiak részére” megnevezésű orális zselé termékben gyógyszer-hatóanyag (tadalafil) volt terápiás mennyiségben, valamint a jelölés szerint tiltott növényi kivonatokat is tartalmaz, ezáltal a termék fogyasztása kockázatos. A termék dobozán feltüntetett összetevők között megtalálható a püspökvirág kivonat (Epimedium extract), valamint a királydinnye kivonat (Tribulus terrestris extract), a termékben elhelyezett egyes adagok kiszerelésének jelölésén az összetevők között szerepel a Hypericum perforatum extract (azaz a közönséges orbáncfű kivonat). A felsorolt növényi kivonatok szerepelnek a Tudományos Tanácsadó Testület élelmiszerekben és étrend-kiegészítőkben alkalmazásra nem javasolt növényeit tartalmazó jegyzékében, tehát élelmiszerekben, köztük étrend-kiegészítőkben történő alkalmazásuk veszélyes lehet, ezért nem tekinthetők biztonságosnak.

A Nébih azonnali hatállyal megtiltotta a termék forgalomba hozatalát, elrendelte a jelenleg forgalomban lévő összes terméktétel forgalomból való kivonását és a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását is.

A termék azonosító adatai:
A termék megnevezése: „Makagra étrend-kiegészítő férfiak részére”
Származási ország: Bulgária
Magyar kereskedő: OutletClub.hu Kft. (6726 Szeged, Bérkert utca 92/b)
Kiszerelés: 7 tasak/doboz

A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék egészségre ártalmas lehet, ezért a fogyasztása kerülendő. A hivatal kéri a vásárlókat, amennyiben a fenti készítmény forgalmazását észlelik, a lakosság egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében jelezzék azt a Nébih ZöldSzámán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu ).
kivonásétrend-kiegészítő

Szóljon hozzá!

Hirdetés