Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magabiztos debreceni győzelem Horvátországban!

| 2023. 01. 15. | 18:32:00
Eddig hibátlan a DVSC az Európa Liga csoportkörében.
Magabiztos debreceni győzelem Horvátországban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

26-20-re legyőzte a DVSC Schaeffler a horvát Podravka Vegeta együttesét az Európa Liga csoportkörének második fordulójában. A január 15-i mérkőzés „melósnak” bizonyult debreceni szempontból, mert a horvátok végig becsülettel küzdöttek, ugyanakkor egyértelmű, hogy a két gárda más minőséget képvisel.

Kisebb meglepetésre két irányítóval, Vámos Petrával és Szabó Ninával kezdett Szilágyi Zoltán vezetőedző, jobbátlövőben Planétával, beállóban Bordással, a széleken Vámos Mirával és Töpfnerrel, a kapuban Gabriellel.

Az első öt percben nem nagyon tudták befejezni a támadásaikat a csapatok, intenzív védekezés mellett egy-egy gól esett. A 7. percben a hosszabbító Planéta átlövésből szerzett vezetést, Töpfner büntetőből duplázta az előnyt (saját térfélről próbáltunk gólt szerezni üres kapura, egy horvát faultolta a lövő játékost, ilyenkor hetes következik). Egy újabb labdaszerzésből végigvitt higgadt passzolgatás után Vámos Petra lőtt a kapuba (10. perc, 1-4). 

Bő tizenöt perc után 3-6 volt az eredmény, Szabót Kácsor váltotta, a balátlövő be is talált távolról. A 19. percben Giegerich érkezett hetest védeni, a német hárította Senvald lövését. Úgy tűnt lélektani előnyhöz jut a Loki, helyette újból akadozni kezdtek a befejezések, ráadásul védekezésben meg-megnyílt a csapat.

7-9-el futott neki a DVSC a félidő utolsó öt percének; úgy tűnt, a rések keresése helyett átlövésekkel hatékonyabb lehetne a támadójáték, mert a horvátok szívósan, agresszívan védekeztek, ha elől hiányzott is belőlük az átütőerő. E meglátás részben teljesült, mert Kácsor a tehetetlenséget megunva, izomból lőtt talpról, a kapus bevédte, majd Hámori erőszakos betörésének örülhettünk. Így mégis csak megnyugtató, négygólos előnnyel fordulhatott a DVSC (7-11), egy ismét átlag felett teljesítő Gabriellel a kapuban. 

[Beillesztett cikk: Az utolsó másodpercig izgalmak, a vége debreceni győzelem!]

Újabb Kácsor-góllal indult a második félidő, és jó védekezés után végre szélről is betaláltunk, Petrus Mirtill (7-13, 32. perc)! A következő percek gólváltásai is DVSC-fölényt hoztak (9-16, 37. perc), villant végre a jobb szél, Töpfner immár nem csak hetesből volt eredményes. 

A horvátok mindent egy lapra téve rohamoztak, de csak percekre sikerült faragni a hétgólos hátrányból. Petrus újabb kiváló megmozdulásai, a beállók helyzetbe hozása, valamint a pálya „szétszakadása”, azaz a rendezetlenebbé váló játék a képzettebb debreceni gárdát hozta előnyösebb helyzetbe, ami az eredményen is látszott (15-23, 52. perc).

A befejező periódusban is hajtott a kaproncaiak, így a Loki sem ülhetett le. 20-26-ra végeztek a csapatok, hajtós, küzdelmes mérkőzésnek bizonyult a találkozó, amelyen mégis csak az csúcsosodott ki, hogy a magasabb sebességben kézilabdázó debrecenieket legfeljebb megzavarni tudja a Podravka Vegeta, legyőzni nem. 

Az is egyértelmű, hogy a következő ellenfél a norvég Sola – amely szombaton idegenben múlta felül a DVSC által a Hódosban egy góllal legyőzött Nykøbinget –sokkal szigorúbban bünteti majd a labdaeladásokat és a technikai hibákat, így van min javítani a január 22-ei norvégiai összecsapásig!

MESTERMÉRLEG
Antonio Pranjic: – Szomorú, hogy vesztettünk, de a játékosaim hozzáállásával elégedett vagyok, végig küzdöttünk. Az ellenfél egyszerűen ennyivel jobb volt. Nem tudtunk velük mit kezdeni sem védekezésben, sem támadásban. Ez a Debrecen a Bajnokok Ligájában is megállná a helyét.
Szilágyi Zoltán: – Büszkék lehetünk erre az idegenbeli két pontra Csapatként elsősorban a védekezésben előre léptünk, hatvan percen keresztül sikerült semlegesíteni a Podravka támadójátékát. Az első félidőben támadásban akadtak gondjaink, szünet után ezen tudtunk változtatni. A Podravka védekezése már nem volt olyan hatékony, ezt ki tudtuk használni. Kapusaink öt büntetőt védtek, ez nagyon fontos tényezője volt a sikernek. Szeretném megköszönni, hogy ilyen komoly segítséget kaptunk szurkolóinktól. 

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lezárják a nagymacsi vasúti átjárót
Lezárják a nagymacsi vasúti átjárót
Ne megszokásból közlekedjenek!
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.