Hirdetés

Hirdetés

Az idegek csatáját is sikerült megnyernie a Lokinak

Cívishír

2019.09.18. 19:39

Az idegek csatáját is sikerült megnyernie a Lokinak
Vámos Petrát nagy reményekkel várták Debrecenben, s úgy tűnik, joggal (Fotók Fogarasi Renáta, Cívishír)

Régi ellenfelek vívtak kiélezett küzdelmet a Főnixben.

Hirdetés

Hirdetés

32-30-ra megverte a DVSC Schaeffler a EUbility Group Békéscsaba Előre ENKSE csapatát a K&H női kézilabda liga szeptember 18-i napján a Főnix Csarnokban. Közhely, hogy sokszor mennyire nehéz hozni a kötelezőt, de attól még igaz: a viharsarkiak vasakarata játszott közre a leginkább abban, hogy a felek 12 perccel a vége előtt még egyelőre álltak. A hajrá viszont a jobban összpontosító, nagyobb játékerővel bíró DVSC-nek sikerült jobban: a finisben már négy gól is volt közte, ha a végén tudott is faragni a különbségen a Békéscsaba.

A Békéscsaba tudta, hogy mit akar, és kíméletlenül meg is csinálta – Tóvizi Petra tűnik el a falban éppen

Ha valamilyen jelző nem illett a lila-fehérekre, akkor a megilletődött biztosan ilyen: a vendégek olyan természetességgel lőtték át a Loki-védelmét, mintha vurstliba érkeztek volna plüssnyusziért. Igaz, a békéscsabai védelem sem emlékeztetett a Maginot-vonalra. Ez azonban nem nyugtatta meg a szép számban összesereglett drukkereket, akik többet vártak a három bajnoki mérkőzésén még pontot sem szerző – igaz, minden esetben csak két góllal alulmaradó – csabaiak ellen (9-9, 16. perc). 

Ha azt hittük, hogy a következő negyed órában jön majd egy hullámvölgy a számukra, csalódottan konstatálhattuk: amikor türelemmmel szövögetett támadás a nyerő, akkor türelmesek, amikor bátran rohamozni kell a DVSC által nyitva hagyott réseket, akkor pedig az önbizalma is a helyén van Kopecz Barbaráéknak. 

Bulath Anita ismét a jók között volt; négyből három hetest értékesített, összesen hat gólt szerzett

Kétgólos csabai előnynél (9-11, 19. perc) Vámos pattintott a szélre túl magasan Varsányihoz, hogy aztán a fiatal játékos a következő támadás során egy gyors kombinációból (Kováccsal és Despotoviccsal járatták meg a labdát) javítson. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, miközben Dombi Katalin pitbullként, már a kilencesen támadta a DVSC egyik fő erősségét, Kovács Annát (olyannyira, hogy a 20. percben torokra ment, járt a 2 perc). A 28. percben Karniknak egy szintén szorongató szituációban sikerült remek labdával megtalálnia Tóvizit (13-12), minekutána ismét egy ellenállhatatlan erejű Vámos-betörésnek tapsolhatott a publikum. A félidei 15-14-es állást három másodperccel a sípszó előtt Bulath állította be egy olyan bombával, amelyhez muszáj volt egy erős pofonba is belenéznie, ápolni kellett. Respekt.

Karnik Szabinát támasztják meg a levegőben, de jó helyre megy a passz

Ez a Loki hosszútávfutó lehet

A mérkőzés a második félidőben is szoros maradt. A Triffa helyére érkező hazai hálóőr, Oguntoye elkapta a fonalat, neki is köszönhetően sikerült összehozni kétgólos előnyt a 36. percre (18-16). Ekkor azonban a békéscsabaiak két átlövője, Kopecz és a szerb Vukajlovic nagyon felpörgött: kevesebb, mint 4 perc alatt 5 találatot jegyeztek, előbbi a pontosságával, míg társa a lebírhatatlanságával tűnt ki (20-21, 41. perc). Talán ha nem hagyjuk Vukajlovicsot felgyorsulni, jobban is kijöhettünk volna ebből a szakaszból! 

Vukajlovic magas fokozatban…

A kapuba visszatért Triffa, a Loki pedig a mérkőzés azon periódusában, az utolsó 15-20 percben nyújtotta a legjobbját, amely az Alba, majd a Fradi és a Vác ellen is remekül sikerült.

Bulath és Kovács látványosan érvényesíteni kezdték tudásbeli különbségüket, miközben a fiatal beállók, Tóvizi és Bordás rengeteget melóztak, verekedtek középen.

A 48. percben, 25-25-nél a piros-fehér hölgyek már érezhetően magasabb sebességi fokozatban voltak az ellenfelüknél, a Tóvizi gólját (28-26, 53. perc) megelőző bizonytalankodás pedig előre jelezte a végkimenetelt: egy eladott debreceni labdát egyenesen a DVSC válogatottjához szerencsétlenkedtek a békéscsabaiak, aki fordulásból beköszönt. Egyenlítésért támadhattak volna, de csúnyán elszalasztották! Az 57. percben Kovács nem hagyta magát lebirkózni, jól passzolt Vámoshoz, ő pedig megszerezte hetedik akciógólját (32-28, 57. perc).

„Én? Kétpercest? De hát egész meccsen meg sem szólaltam!”​

Tavasszal kellemetlen vereséget szenvedett a Loki a békési megyeszékhelyen. A feszültség Kösner Vilmoson, a hazaiak vezetedzőjén is kiütközött, akit valószínűleg a gutaütés kerülgetett volna, ha az idei bajnokságban nagyszerűen rajtoló Loki nem győz ma este. A mester 65 másodperccel a vége előtt (32-29), már sárgával a tarsolyában kapott intést, vagyis két perces emberhátrányban került a csapat miatta. De ez is belefért.

DVSC Schaeffler – EUbility Group Békéscsaba Előre ENKSE 32-30 (15-14)
Debrecen, játékvezetők: Horváth, Marton.
Debrecen: Oguntoye, Triffa (kapusok), Arany, Bordás 2, Bulath 6 (3), Despotovic, Karnik, Karsten, Kovács 8 (3), Petrus 1, Poczetnyik, Tóvizi 3, Vámos 7, Vantara-Kelemen 4, Varsányi 1. Edző: Köstner Vilmos.
Békéscsaba: Balog, Csizmadia, Horvát (kapusok), Agbaba 1, Barján 1, Bottó, Dombi, Kopecz 9 (2), Kovács 3, Kukely 2, Marincsák 6 (2), Mézes 3, Vukajlovic 5. Edző: Horváth Roland.
Kiállítások: 4, ill. 10.
Hétméteresek: 7/6, ill. 6/4.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 8. p.: 3–5. 13. p.: 7–6. 19. p.: 9–11. 26. p.: 12–11. 33.p.: 17–15. 41.p.: 20–21. 51.p.: 27–25. 56.p.: 31–27. 

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Védekezésben egész mérkőzésen nem tudtuk megoldani azokat az egyéni feladatokat, amelyekre készültünk. Igaz, hogy csak három napunk volt erre, de sokkal több időnk az EHF-kupa fordulói közötti bajnoki mérkőzésekre sem lesz. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak a bajnoki rajthoz. Most ugyan nem tudtuk megismételni azt a nagyszerű játékot, amit már mutattunk, de küzdöttünk becsülettel ezúttal is.
Horváth Roland: – A munkánk gyümölcse most már egyszer be kell, hogy érjen. Ismét nagyot küzdöttünk, jó mérkőzést játszottunk, Debrecenben ki lehet kapni két góllal, úgy tűnik, ez a kettes szám egy bűvös szám lesz nekünk. A vereség ellenére nem ássuk meg a sírunkat, dolgozunk tovább.

Ratalics László

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.