Hirdetés

Várólista nélkül a klinikára: az egynapos sebészeté a jövő

civishir.hu

2012.05.18. 09:41

Várólista nélkül a klinikára: az egynapos sebészeté a jövő
A kép illusztráció

Profi munka, folyamatos fejlesztés zajlik a debreceni Szemklinikán, ahol élődonoros szaruhártya-átültetést végeznek. most még modernebb környezetben.

Hirdetés

A modern Cornea Bank a sikeres szaruhártya-átültetések alapfeltétele. A szaruhártya átültetések országos központjaként elismert DE OEC Szemklinikán az 1994 óta magas színvonalon működő Cornea Bank megújult környezetben, légkondicionált, új laboratóriumokkal, a legkorszerűbb műszerekkel szolgálja a gyógyítást a Szemklinika legújabb fejlesztésének eredményeként. A szaruhártya (cornea) a szem rostos burkának elülső, átlátszó része. Szaruhártya-átültetésnek (keratoplasztika) nevezik, ha a különböző betegségek miatt véglegesen átlátszatlanná vált szaruhártya helyére ép, humán donor corneát ültetnek. Az összes humán transzplantációk közül a keratoplasztika a leggyakoribb és a legsikeresebb műtéti beavatkozás – tájékoztatott Módis László egyetemi docens, a Cornea Bank vezetője.

Egynapos sebészet

A transzplantációs tevékenységet, a betegellátást a 21. század színvonalára emelte a közelmúltban átadott, az Európai Unió támogatásával beszerzett, operáló femtoszekundum-lézer, a hozzá tartozó új műtőblokk és a Szemklinika teljesen felújított fekvőbeteg részlege. Az elmúlt években zajló felújítások és beruházások célja a Szemklinikán folyó járó- és fekvőbetegellátás színvonalának javítása, hogy várólisták nélkül végezhessen a Szemklinika a korábbinál mintegy 50 százalékkal több ambuláns, egynapos sebészeti és fekvőbeteg műtétet – mondta Berta András egyetemi tanár, a Szemklinika igazgatója.

Szóljon hozzá!

Hirdetés