Hirdetés

Négy debreceni professzor kiemelkedik munkájával

unideb.hu

2012.01.20. 12:02

Négy debreceni professzor kiemelkedik munkájával
A Debreceni Egyetem főépülete (Fotó: Ásztai Csaba)

Debrecen – A Debreceni Egyetem négy oktatója, munkatársa részesült állami kitüntetésben a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten.

Hirdetés

– A jó pedagógus megtanítja, hogyan fedezzük fel magunknak a világot – fogalmazott Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 19-én a Szépművészeti Múzeumban tartott oktatási díjátadón, amelyen hetvenhat pedagógus, köztük a Debreceni Egyetem négy oktatója vehetett át elismerést. Köszöntőjében Halász János kijelentette, hogy a tanulás tesz emberré minket.

Gratulálunk!

A nemzeti erőforrás miniszter a magyar felsőoktatás területén dolgozó iskolateremtő, nemzetközi elismertségű munkájáért Szent-Györgyi Albert-díjat adományozott Farkas Etelka egyetemi tanárnak, a Természettudományi és Technológiai Kar oktatási dékánhelyettesének és Jávor András intézetvezető egyetemi tanárnak, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettesének.

A felsőfokú oktatás területén végzett magas színvonalú munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységéért Apáczai Csere János-díjat vehetett át Kátai János, a Debreceni Egyetem dékánja, tanszékvezető egyetemi tanára és Tóth Zoltán egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.

Szóljon hozzá!

Hirdetés