Hirdetés

Ez nem az Operaház, hanem a Debreceni Egyetem fantomja

civishir.hu

2012.04.16. 17:40

Ez nem az Operaház, hanem a Debreceni Egyetem fantomja

Debrecen – Az Interaktív Orvosi Gyakorlati Központban a komputervezérelt, komplex életfunkciókat szimuláló fantomok alkalmazásával mélyülhetnek el a hallgatók a gyógyítás tudományában.

Hirdetés

A tervszerű tananyag fejlesztés részeként Interaktív Orvosi Gyakorlati Központot hozott létre az Általános Orvostudományi Kar. A Központban megvalósulhat a mindenkori szakmai elvárásokhoz rugalmasan alkalmazkodni tudó, a munkába állást hatékonyan segítő gyakorlati orvosképzés.

Színvonalas oktatás

A DE OEC a társadalom számára jól képzett, nyitott, széles látókörű szakembereket biztosít, hagyományosan kiemelt figyelmet fordít a színvonalas oktatásra, a tehetséggondozásra és a hallgatói jólétre. Az oktatók kétharmada tudományos fokozattal rendelkezik, 9 professzor a Magyar Tudományos Akadémia tagja. A diákok mind hazai, mind nemzetközi megmérettetéseken jelentős eredményeket érnek el. Ezen sikerek hátterében tudatos, tervszerű tananyag fejlesztés áll, mely magában foglalja a technológia legújabb eredményeinek az oktatásba integrálását is.

Orvos-beteg kapcsolat mindenek felett

– A gyakorlati tudás, a tapasztalaton alapuló oktatás különösen fontos az orvosképzésben. Ezért törekedett az intézmény az Interaktív Orvosi Gyakorlati Központ létrehozására. Az Interaktív Orvosi Gyakorlati Központban a komputervezérelt, komplex életfunkciókat szimuláló fantomok alkalmazásával folyó gyakorlat-központú orvosképzés során lehetőség nyílik az általános orvosi gyakorlatban alapvetően fontos orvosi technikák, életmentő eljárások, műfogások, hagyományos és új eszközös beavatkozások elsajátítására és gyakorlására, az orvosi jártasság kialakítására és bizonyítására, ezáltal az orvos-beteg kapcsolat biztonságának fokozására – tájékoztatott Csernoch László egyetemi tanár, az Általános Orvostudományi Kar dékánja.

Szóljon hozzá!

Hirdetés