Debreceni Egyetem: angolból ötös!

unideb.hu

2012.04.20. 08:59

Debreceni Egyetem: angolból ötös!
(Fotó: unideb.hu)

Debrecen – Az egyetem saját fejlesztésű angol nyelvvizsgája, a DExam megoldást jelenthet azoknak a hallgatóknak, akiknek a hagyományos kétnyelvű nyelvvizsgákat eddig nem sikerült letenniük.

Hirdetés

A napokban ünnepli ötödik „születésnapját” az intézmény saját fejlesztésű nyelvvizsgája, a DExam. A hosszú előkészítő munka gyümölcse 2007. április 18-án „érett be”, amikor a Vizsgaközpont elnyerte az akkreditációt. Azóta több mint 20 ezer vizsgázó jelentkezett DExam vizsgára alap-, közép- vagy felsőfokon. A megmérettetésre jelentkezők száma folyamatosan nő – évente átlagban 20 százalékkal. A legtöbben középfokú (B2-es) nyelvvizsgát szereznek, de az utóbbi időben egyre többen szeretnének felsőfokon nyelvvizsgázni.

Nincs fordítási feladat

A DExam olyan általános nyelvvizsgarendszer, mellyel a vizsgázók angol nyelvi ismereteit mindhárom szinten szóbeli, írásbeli vagy komplex vizsgán mérik. A vizsga egynyelvű, az egyes vizsgarészeken szótár nem használható, és nincs fordítási feladat. Emellett minden angol nyelven van megadva – ezzel is segítve a jelentkezőket abban, hogy a kommunikatív, életszerű szituációkat éljék meg, hogy ne csak a nyelvtanulásra, hanem a nyelvtudásra koncentráljanak. Szintén a vizsgázók természetes érdeklődését követi az ún. modulrendszer: közép- és felsőfokon jelezni lehet, hogy valaki humán vagy reál beállítottságú, és ennek megfelelően kapja a témát, amelyről beszélni, illetve írnia kell.

Szóljon hozzá!

Hirdetés