A járműmérnöki szakról is beszéltek Debrecenben

unideb.hu

2020.01.16. 16:47

A járműmérnöki szakról is beszéltek Debrecenben
8 alap-, 8 mesterszak, valamint 9 angol nyelvű képzés kínálatából választhatnak (Fotó: Unideb.hu)

Miskolcról, Nyíregyházáról is érkeztek érdeklődők.

Hirdetés

Több száz középiskolás vette birtokba január 16-án a Debreceni Egyetem Műszaki Karának előadótermeit. Az Ótemető utcai campuson nyílt napra várták a leendő hallgatókat – írja az Unideb.hu.

Az egész napos program során oktatók, hallgatók előadásokon mutatták be a képzési kínálatot, az ipar elvárásainak megfelelően megújult szakokat, újdonságokat, köztük a nemzetközi tanulmányok és a járműmérnöki alapszakot, amelyre most először lehet jelentkezni, és az új specializációkat is.

Öröm számunkra a kar folyamatos fejlődése, mely eredményeként minden alapszakunk folytatható mesterszakon – hangsúlyozta Szűcs Edit. A Műszaki Kar dékánja kiemelte: jelenleg 2300 hallgató, köztük 890 külföldi diák sajátíthatja el magyar- és angol nyelvű képzések keretében a műszaki tudományokat. A most felvételi, pályaválasztás előtt állók pedig már 8 alap-, 8 mesterszak, valamint 9 angol nyelvű képzés kínálatából választhatnak.

A nyílt napra Debrecen középiskolásai mellett Nyíregyházáról, Sátoraljaújhelyről, Tiszafüredről, Sárospatakról, Miskolcról, de még Erdélyből is érkeztek érdeklődők.

Debreceni EgyetemnyíregyházaMiskolcSátoraljaújhelyműszaki karSárospatak

Szóljon hozzá!

Hirdetés