Hirdetés

Hirdetés

Újabb lista, 887. helyen a Debreceni Egyetem

unideb.hu

2019.10.24. 15:57

Újabb lista, 887. helyen a Debreceni Egyetem
A Debreceni Egyetem hallgatói (Fotó: Unideb.hu)

Európai szinten benn vannak az első háromszázban.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar felsőoktatási intézmények között a második helyen végzett a Debreceni Egyetem (DE) a tengerentúli Best Global Universities listán. Globálisan a 635., míg európai szinten a 284. helyezést érte el a DE az 1599 felsőoktatási intézményt vizsgáló, US News által összeállított rangsorban.

A lista készítése során meghatározó szerepet játszik az egyetemek tudományos megítélése, ebben a DE globálisan a 887., míg Európában a 123. lett. Tudományterületek tekintetében a biológia és biokémia, a kémia és az orvostudomány esetében kiemelkedő a DE eredménye. Ezeknél a területeknél regionálisan az 52., 74., és 47. helyen áll az intézmény.

A lista élén az egyesült államokbeli Harvard University, a Massachusetts Institute of Technology és a Stanford University áll. Hazai intézmények közül a Debreceni Egyetemet (635) csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem (434) előzte meg, rajtuk kívül a Semmelweis Egyetem (682), a Szegedi Tudományegyetem (688), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (944), valamint a Pécsi Tudományegyetem (1125) került fel a rangsorra.

További részletek és a Best Global Universities listája elérhető az Unideb.hu oldalán.

Debreceni EgyetemoktatáslistaBest Global Universities

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.