Hirdetés

Tapasztalt előadók segítik a debreceni településmérnök-hallgatókat

Cívishír

2019.10.25. 12:13

Tapasztalt előadók segítik a debreceni településmérnök-hallgatókat
Salamin Géza elnök és Szűcs Edit dékán (Fotó: Cívishír)

A Magyar Urbanisztikai Társasággal kötött együttműködést a Debreceni Egyetem.

Hirdetés

Együttműködési megállapodás született október 25-én a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) között.

Az együttműködés eredményeként a településmérnöki mesterképzésbe kapcsolódnak be a MUT tagjai előadóként, de a jövőben akár más szakok (környezetvédelem, építőmérnök) is szóba jöhetnek. A MUT segíteni fogja a hallgatókat gyakorlati lehetőségek elérésében, mentorálják őket, szakdolgozatok témavezetését vállalják és a karral közös rendezvényekben is gondolkodnak.

Szűcs Edit dékán kiemelte, az együttműködésnek köszönhetően a hallgatóik – akik között sok a külföldi – tapasztalt szakemberekkel találkozhatnak rendszeresen, azaz „komplex tudást kapnak ajándékba”.

Salamin Géza, a MUT elnöke kiemelte, a fővárosi egyetem után a debreceni az első vidéki felsőoktatási intézmény, amelyikkel együttműködési megállapodást kötnek, Céljuk – mondta –, az új generáció megerősítése a tudásmegosztás révén, a „becsatornázásuk a munkaerőpiacra”. Hozzátette: a MUT által szervezett 2020-as urbanisztikai konferenciát Debrecenben tartják. – A városok közötti egyre erősödő globális versenyben szükség van arra a típusú gondolkodásmódra, a klímaváltozás pedig még inkább erősíti ezt az igényt – tett hozzá.

A társaság saját küldetéséről úgy vall, hogy az urbanisztika mindazon tudások, gyakorlatok összessége, amelyeknek művelői a városok, települések, térségek fejlődésén munkálkodnak. – A MUT stratégiai előnye múltja és ismertsége mellett abban áll, hogy szemlélete, kulturális kötöttségek nélkül képes a mai intézményrendszerek szerint szerveződő szakmai közösségek határait könnyedén átlépve, integráló szerepet játszani az urbanisztikában releváns tudással rendelkező tudományterületeken – írják.

RaL

Debreceni Egyetemműszaki karMagyar Urbanisztikai Társaság

Szóljon hozzá!

Hirdetés