Hirdetés

Hirdetés

Robotok az orvosi rehabilitáció során

unideb.hu

2019.10.03. 19:12

Robotok az orvosi rehabilitáció során
Október 5-ig a Kölcsey Központban (Fotó: Unideb.hu)

Az technológiák a terápiákat is megváltoztatják, mutatnak rá Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés

Robotika, mesterséges intelligencia, 3D technológia – egyre korszerűbb a rehabilitációs ellátás. A szakma legnagyobb hazai seregszemléjét a Debreceni Egyetem szakembereinek részvételével október 3-5. között tartják a Kölcsey Központban – ajánlja az Unideb.hu.

– A rehabilitáció jelentősége és szerepe az elmúlt tíz évben forradalmi módon változott. Világszerte, így Magyarországon is számos fejlődésnek lehetünk tanúi, tudományos és terápiás vonatkozásban is. Egyre nagyobb teret kapnak például a robotok, a 3D és egyéb innovatív technológián alapuló terápiák – mondta portálnak Jenei Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika igazgatója a Magyar Rehabilitációs Társaság csütörtökön megnyílt 38. Vándorgyűlésén Debrecenben.

Az országos jelentőségű tudományos szimpóziumon neves hazai és külföldi szakemberek tartanak előadásokat a szakterület aktualitásairól.

Jenei Zoltán, mint a kongresszus helyi szervezője kiemelte: a tudományos szimpózium alkalmat ad a tapasztalatcserére és az újdonságok áttekintésére. A Debreceni Egyetem szakemberei egyebek mellett a stroke rehabilitációjában elért eredményeikről és az évek óta zajló, nemzetközi szinten is jegyzett kutatásokról számolnak be a tanácskozáson.

Részletek az egyetemi portálon.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.