Hirdetés

Újabb komoly cégnél szerezhetnek gyakorlatot a debreceni egyetemisták

unideb.hu

2019.08.09. 14:42

Újabb komoly cégnél szerezhetnek gyakorlatot a debreceni egyetemisták
Újabb együttműködési megállapodás a Debreceni Egyetemen (Fotó: Unideb.hu)

Az agrárképzésben részt vevő diákok profitálhatnak az együttműködésből.

Hirdetés

A legkorszerűbb laboratóriumi eszközöket és módszereket ismerhetik meg a Debreceni Egyetem mérnök hallgatói az Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Wessling Hungary Kft. új együttműködése révén – írja az Unideb.hu.

– A mérnökképzésben alapvető, hogy kialakuljon a hallgatókban a mérnöki szemlélet, melyhez az elméleti ismeretek mellett elengedhetetlen a szakmai gyakorlat. A hallgatóink ne csak az egyetem laboratóriumaiban ismerjék meg a különböző nagyműszereket, hanem olyan rendkívül jól felszerelt, nemzetközi reputációval rendelkező cégeknél is, mint a Wessling – hangsúlyozta Bánáti Diána dékán azon a sajtónyilvános rendezvényen, melyen a tanácsadó, elemző és tervező céggel írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem agrárkara.

Mint elhangzott, a családi vállalkozás 27 éve működik Magyarországon, és elsősorban környezetvédelmi, élelmiszerbiztonsági és gyógyszer-ellenőrzési vizsgálatokat végez. Az együttműködés révén pedig mostantól a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar új gyakorlati képzőhelye.

– A hallgatóknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy néhány hetes, vagy akár a féléves gyakorlatukat nálunk töltsék, és később akár a Wesslingnél helyezkedjenek el. Emellett fontos számunkra, hogy új, innovatív válaszokat adjunk az aktuális kihívásokra, főként az élelmiszer-biztonság terén. Ebben az együttműködésben számítunk majd a kar tudásbázisára – emelte ki Zanathy László ügyvezető igazgató.

Debreceni Egyetemegyüttműködés

Szóljon hozzá!

Hirdetés