Hirdetés

Egyre népszerűbb az osztatlan tanárképzés

unideb.hu

2019.02.04. 15:01

Egyre népszerűbb az osztatlan tanárképzés
Maticsák Sándor, a Tanárképzési Központ főigazgatója (Fotó: Debreceni Egyetem)

Már 12 szakpárban hirdettek testnevelőtanári osztatlan mesterszakot.

Hirdetés

Hirdetés

Az indulás óta eltelt öt év alatt megduplázódott a hallgatók száma a Debreceni Egyetem új típusú, osztatlan tanárképzésében. A képzés a korábbi kétciklusú, úgynevezett „bolognai rendszert" váltotta fel 2013-ban.

– A Debreceni Egyetemen jelenleg a közismereti tanárképzésben a közép- és alapfokú oktatás tanárait (magyar, történelem, matematika stb.) készítjük fel, a művészeti képzésben zenetanárokat képzünk, míg a szakmai tanárképzés a másoddiploma megszerzésére irányul – tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált Maticsák Sándor, a Tanárképzési Központ főigazgatója.

A szakmai tanárképzés keretében 2016-ban hirdették meg először az egészségügyitanár-képzést, a 2018/19-es tanévben indult az agrármérnöktanár és a közgazdásztanár képzés. A szakok népszerűségét mutatja, hogy a három szakra 82 főt vettek fel. Az úgynevezett rövid ciklusú (két, négy és öt féléves) képzésekre kizárólag meglévő diploma birtokában lehet bejutni, és megszerezni a főiskolai oklevél mellé az egyetemi diplomát, vagy más szak mellé a tanárit is.

– Osztatlan képzés négy karon folyik, eltérő hallgatói létszámmal. A tanárképzés a Bölcsészettudományi Karon a legnépszerűbb, őket a természettudományi és a zenetanár szakok követik, míg informatikatanárból kevesebbet képzünk – részletezte Maticsák Sándor. 

A 2017-ben indított testnevelőtanár szak népszerűsége tovább emelkedett, 2018-ban már 57-en nyertek felvételt. Az intézmény idén már 12 szakpárban hirdet testnevelőtanári osztatlan mesterszakot. Ezek képzési és kimeneti követelményei már minden olyan korszerű tartalommal rendelkeznek, amelyek a mindennapos testnevelési órák mellett a gyerekek megváltozott sportolási igényeinek is megfelelnek.

Részletek az unideb.hu oldalon!

Debreceni Egyetemtanárképzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.