Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Taroltak a debreceni egyetemisták

| 2017. 04. 11. | 14:13:00
Halmozták a díjakat a az OTDK versenyein.
Taroltak a debreceni egyetemisták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javában folynak az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) megmérettetései. A Debreceni Egyetem hallgatói eddig szinte valamennyi szekcióban remekeltek.

A Miskolci Egyetem szervezésében tartották március 29-31. között az Állam- és Jogtudományi Szekciót, amelyen a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar képviseletében 29 szerző 30 dolgozattal szerepelt.

A debreceni hallgatók a két évvel ezelőttit meghaladó szép sikereket értek el: két első, négy második helyezést, valamint 10 különdíjat, emellett hat „legjobb opponens” címet is szereztek.

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán rendezték április 5-7. között az OTDK Agrártudományi Szekcióját. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karát 29 hallgató képviselte, akik 3 első helyezést, 4 második helyezést, 2 harmadik helyezést és 3 különdíjat szereztek. A rendezvény záróünnepségén Győrben Kovács Attila, az OTDT Agrártudományi Szakbizottság ügyvezető elnöke adta át jelképesen a soron következő, XXXIV. OTDK rendezésének jogát Jávor Andrásnak, a Debreceni Egyetem rektorhelyettesének.

A gazdasági és a műszaki kar is kitett magáért

Elsöprő sikert aratott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK) az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, április 6-8 között Győrben, illetve Mosonmagyaróváron. A GTK-s hallgatók az OTDK Közgazdaságtudományi Szekciójában 38, az Agrártudományi Szekcióban 12, a Testnevelési és Sporttudományi Szekcióban pedig 1 pályamunkával vettek részt.

Utóbbiban egy különdíjat, az agrár szekcióban három 1. helyet, egy 3. helyet és 5 különdíjat nyertek, míg a közgázos hallgatók nagy fölénnyel kilenc 1. helyet, négy 2., hat 3. helyet és öt különdíjat vehettek át. Ezzel az összesített éremtáblázaton is az élen végeztek.

24 dolgozatot mutattak be a Műszaki Kar hallgatói a Dunaújvárosban április 6-8. között rendezett OTDK Műszaki Tudományi Szekcióban, ahol a 12 tagozatban 12 díjat szereztek: három 1., két második, két harmadik helyezést, valamint öt különdíjat.

- Karunk sikerét az is emeli, hogy nem mindegyik tagozatban lehetett kiadni a 3. helyet, csak első és másodikat, viszont Különdíjat mindenhol, így ez is nagy jelentőséggel bír – mondta az unideb.hu portálnak Lakatos Ákos. Az Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszék vezetőhelyettese kiemelte: összesen 40, műszaki képzéssel foglalkozó karról nyújtottak be pályamunkát, amelyek versenyében a Debreceni Egyetem a nagyon előkelő 3. helyet szerezte meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.