Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legyél te is sporttudós!

| 2016. 08. 01. | 18:42:00
Jelentkezz a Debreceni Egyetem új testnevelőtanár képzésére.
Legyél te is sporttudós!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyedülálló lehetőség nyílt a Debreceni Egyetemen azok számára, akik nemcsak űznék, hanem tanítanák is a sportot és az egészséges életvitelt. Az intézmény 353 szak/szakpárja mellett ugyanis idén két új képzést is indít pótfelvételi eljárásban: a gépészmérnök mesterszakot és a testnevelő tanári szakot.

A Debreceni Egyetemen minden feltétel – kiváló sportinfrastruktúra és szakembergárda – adott volt a testnevelőtanári képzés elindításához, amit eredetileg 2017. szeptemberétől terveztük bevezetni. A sikeres akkreditáció után azonban az Oktatási Hivatal pár hete nyilvántartásba vette és felajánlotta, hogy már a pótfelvételi időszakára meghirdessük

– tájékoztatott Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója.

A képzésre kizárólag elektronikus úton augusztus 7-éig azok jelentkezhetnek, akiket az általános felvételi eljárásban nem vettek fel egyik felsőoktatási intézménybe sem, vagy egyáltalán nem jelentkeztek sehová. A képzést tíz szakpárban hirdetik meg osztatlan formában nappali tagozaton: angol nyelv és kultúra, német nyelv és kultúra, magyar, történelem és állampolgári ismeretek, biológia (egészségtan), fizika (természettudományos gyakorlatok), földrajz, kémia, matematika, és informatikatanár szakokkal. A hallgatók hat félév után választhatnak, hogy általános-, vagy középiskolában szeretnének tanítani, ennek függvényében kell négy vagy öt év elméleti képzés után egy év összefüggő szakmai gyakorlatot teljesíteniük. Ezzel a diplomával azonban nemcsak tanári állásra lehet majd pályázni.

Mi nem csupán pedagógusokat szeretnénk képezni, akik kizárólag az iskolában láthatnak el feladatokat, hanem olyan intellektuális sporttudósokat, akik önkormányzatoknál, sportszervezeteknél vagy akár a rekreáció területén is el tudnak helyezkedni a diplomájuk megszerzése után. A képzés alatt ugyanis a legszélesebb élettudományi -, társadalomtudományi -, jogi -, igazgatási -, valamint menedzsment ismeretekkel is felvértezzük a hallgatóinkat a pedagógia mellett

– hangsúlyozta Balogh László.

A felvételi fontos kritériuma az, hogy legyen emelt szintű érettségije a jelentkezőnek testnevelésből.  Emellett az érdeklődőknek egy kizáró jellegű motorikus alkalmassági vizsgán is meg kell felelniük, melynek időpontja és részletes leírása ide kattintva elérhető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.