Hirdetés

Mizu a Campus Fesztiválon? Zene, buli, barátság, szerelem

civishir.hu

2016.07.21. 08:56

Mizu a Campus Fesztiválon? Zene, buli, barátság, szerelem
Fotók: Ásztai Csaba

Az érdeklődés nem maradt el Debrecenben.

Hirdetés

Az idei Campus Fesztivál nyitónapján érdeklődők – többnyire fiatalok – ezrei látogattak ki a város szívébe, ami nem véletlen, ugyanis a szervezők idén is kitettek magukért. Az ismert hazai sztárokon kívül külföldi hírességek is tiszteletüket teszik Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján. A pénztáraknál kialakuló kígyózó sorokból ítélve az érdeklődés 2016-ban sem marad el.

Érdemes számolni azzal, hogy a karszalagok átvétele hosszabb időt vehet igénybe.

Újdonságként idén első alkalommal – más zenei fesztiválokhoz hasonlóan – érvénybe léptették a készpénzmentes fizetést. Ez azt jelenti, hogy készpénzzel kizárólag a főpénztárban és a feltöltőpontokon fizethetnek a fesztiválozók. A Campus területén vásárlás csak PayPass bankkártyával, illetve „HelloPay” fesztiválkártyával lehetséges. A borravaló összege itt is egyénileg meghatározható. A jattcsúszka 10%-os szervízdíjra van beállítva, ami csökkenthető 0, illetve emelhető 20%-ig a vásárló elégedettsége, pénztárcája, hangulata szerint.

Apró szépséghibák

A kiszolgálást – legalábbis a fizetést mindenképpen – gyorsítja az új módszer bevezetése. Feltéve, ha működik a terminál. Már a fesztivál nyitónapján fennakadást okozott a rendszer nem mindig megfelelő működése – esetleg teljes leállása – ezzel éhesen, bár főként szomjasan hagyva a fesztiválozókat. A legnagyobb elégedetlenséget a mobilvécék csekély száma váltotta ki. A látogatók számához mérten aránytalanul kevés illemhely áll a fesztiválozók rendelkezésére. Hogy az ember könnyítsen magán, olykor hosszú és feszült várakozást eredményez, mert ha menni kell, hát menni kell. Ebből kifolyólag megszokott jelenség, hogy csoportokban – bátrabbak egyedül – indulnak egy könnyed „sétára” az erdőbe.

Több rendőr, nagyobb biztonságérzet

Az elhanyagolható kellemetlenségek ellenére minden van, ami a négy nap során szükséges lehet: őrzött kerékpártároló, gyors beléptetés, a tavalyinál szemmel láthatóan több rendőr és biztonsági ember, széles étel- és italválaszték, zene, buli, barátság, szerelem. Idegen emberek válnak egymás ismerőseivé, ha csak néhány órára is. Ehhez a fesztiválon fellépő együttesek, énekesek nagyban hozzájárulnak. A nyitónapon olyan hírességek léptek színpadra, mint Péterfy Bori&Love Band, Sub Bass Monster, Belga, Supernem vagy Ganxsta Zolee & a Kartel. A legnagyobb érdeklődést azonban minden bizonnyal a Wellhello nevű formáció vívta ki. Erre az évre kinőtték a Hall-t és az OTP Junior Nagyszínpadáról mozgatták meg a Fluor-Diaz-rajongókat. Voltak ott kicsik, nagyon, öregek, fiatalok, szerelmesek, lázadók, különcök, útkeresők és gondolkodók. Dalszövegeik – intelligenciához mérten – mindenkinek mást üzennek, mégis olyan közösségformáló erővel bírnak, amit élmény volt barátokkal megtapasztalni. Így tovább szombatig!

Tóth Bernadett

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés