Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszúrt egy tűzoltót – kevesli az ügyész a 8 év fegyházat

| 2022. 12. 05. | 11:54:00
A szabolcsi vádlott tagad. Debrecenben az ügy.
Megszúrt egy tűzoltót – kevesli az ügyész a 8 év fegyházat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése jelentős súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak, aki megöléssel fenyegette meg a rendőröket, majd megszúrt egy tűzoltót. 

A férfit a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete, valamint felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben élő, italozó életmódot folytató vádlottal szemben február 21-én bűncselekmény gyanúja merült fel, amely miatt a rendőrök még aznap délután otthonában felkeresték. A súlyos fokban ittas férfi kiment a házból és kiabálva kérdőre vonta a rendőröket, hogy miért mentek oda, majd megöléssel fenyegetve őket bezárkózott a házba. Az elkövető korábban többször hangoztatott öngyilkossági szándékára figyelemmel a rendőrök segítségére tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították az épületet és elzárták a vezetékes gázt. Miközben megpróbáltak bejutni a házba,

a vádlott egy 32 centi hosszú, 19 centi pengehosszúságú késsel az ablak előtt álló tűzoltónak a mellkasa irányába szúrt.

A sértett – társai figyelmeztetésére – védekezőleg hátrahúzódott, de a kés pengéje így is elérte a mellkasát. A tűzoltó a speciális védőruhának köszönhetően nem szenvedett sérülést. A vádlott ezt követően beljebb húzódott a házba és a kezében továbbra is kést tartva megöléssel fenyegette a vele szemben intézkedni próbáló hivatalos személyeket.

Az elkövetőt végül a helyszínre érkező rendőri erősítés fogta el és szállította kórházba.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését tagadta, ezért az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentésért, másodsorban eltérő minősítés és a kiszabott büntetés lényeges enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta. Álláspontja szerint a törvényszék valóban eltúlzottan alacsony mértékben állapította meg a szabadságvesztés büntetés tartamát. A férfi személyisége fokozott társadalomra veszélyességet hordoz, így a kiszabott büntetés nem alkalmas a büntetési célok elérésére, ezért a fellebbviteli főügyészség a büntetés számottevő súlyosítására tett indítványt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.