Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javítóintézetbe küldenék a debreceni útonállókat

| 2020. 12. 02. | 09:09:00
Felnőtt társuk sem ússza meg büntetlenül.
Javítóintézetbe küldenék a debreceni útonállókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három vádlott ellen, akik értéktárgyai megszerzése érdekében közrefogtak egy egyedül lévő sértettet, és elvették a mobiltelefonját - közölte a Cívishírrel Pocsai Edit címzetes főügyészségi főügyész.

Idén július 22-én 18 óra 30 perc körül két fiatalkorú és a felnőttkorú vádlott Debrecen belvárosában az egyik téren felfigyelt egy ott gyalogosan, egyedül közlekedő sértettre. Elhatározták, hogy útját állják a sértettnek és akár erőszakkal is megszerzik a nála lévő értéktárgyakat.

A vádlottak ezután a sértett elé mentek, közrefogták, és az egyik fiatalkorú vádlott felszólította a kiskorút arra, hogy adja át neki az értéktárgyait.

A sértett erre nem volt hajlandó, ezért az egyik fiatalkorú vádlott belenyúlt a nadrágzsebébe, és kivette onnan a mobiltelefont, majd a másik fiatalkorú átkutatta a sértett másik zsebét, ahonnan kivette a telefonhoz tartozó töltőt.

A készülék le volt merülve, ezért a vádlottak odamentek a téren lévő elektromos szekrényhez és elkezdték tölteni azt. A sértett ott maradt a vádlottak közelében, miközben odalépett hozzá a felnőttkorú vádlott és a nadrágzsebéből elvette az elektromos cigarettát.

A sértett ezután megpróbálta a konnektorból kihúzni a telefontöltőt, hogy azt és a készüléket visszavegye, azonban ekkor az egyik fiatalkorú vádlott két kézzel erőteljesen, a vállánál fogva meglökte.

A vádlottak ezután a térről a templom mögötti parkba mentek, ahová követte őket a sértett és kérte, hogy adják vissza az értékeit. Ekkor az egyik fiatalkorú vádlott odafordult a sértetthez és nagy erővel megütötte az arcán, és megfenyegette, hogy menjen el, mert ha nem, akkor társaival együtt még jobban megverik. A bántalmazott és megfélemlített sértett ekkor elindult a vasútállomás felé, azonban útközben a járókelők segítségével értesítette a Debreceni Rendőrkapitányságot.

A nyomozó hatóság kis idő elteltével a elfogta az útonállókat, intézkedés alá vonta őket, melynek során előkerült a mobiltelefon, a töltő és az elektromos cigaretta, amelyet a rendőrség lefoglalt.

A vádlottak a sértettnek 65 ezer forint kárt okoztak, amely lefoglalással és a sértettnek történő visszaadással megtérült.

A másik fiatalkorú vádlott folyamatos jelenléte a bűncselekmény elkövetése során társaira bátorítóan hatott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló és letartóztatásban lévő vádlottak ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vádiratban a fiatalkorú vádlottak javítóintézeti nevelésének elrendelését indítványozta, míg a felnőttkorú vádlott vonatkozásában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság vele szemben fegyházbüntetést szabjon ki és mellékbüntetésként tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

A járási ügyészség a vádiratban két vádlott vonatkozásában a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a járásbíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

 

Az egyik elkövető elfogásáról készült fotó az alábbi linken tekinthető meg: 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.