Hirdetés

Hirdetés

Súlyosbították a társát durván megalázó debreceni férfi büntetését

Cívishír

2019.11.04. 13:58

Súlyosbították a társát durván megalázó debreceni férfi büntetését
A főszereplők egy romos belvárosi házban húzódtak meg tavaly télen (Illusztráció: Pixabay)

Halálos kihűlés Debrecen belvárosában.

Hirdetés

Hirdetés

Jogerősen 7 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla november 4-én azt a férfit, aki tavaly januárban bántalmazott egy hozzá hasonló, hajléktalan embert Debrecen belvárosában, egy lakatlan házban. Az áldozat később kihűlés következtében meghalt. 

R. L.-t első fokon testi sértés bűntett kísérlete és testi sértés vétsége miatt marasztalta el a Debreceni Törvényszék, az ítélőtábla viszont másodfokú bíróságként életveszélyt okozó testi sértés bűntett és testi sértés bűntettként minősítette a vádlott cselekményeit. A határozat szerint a többszörös visszaeső férfi – aki nem sokkal a bűnesetet megelőzően szabadult – nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott rendkívül megalázó módon bánt a sértettel.

A kuytával jobban bánik az ember

Az áldozat kéregetésből tengődött, R. L. szintén hajléktalanként élt Debrecenben, az éjszakái egy részét a helyi szállón töltötte, máskor lakatlan épületekben húzta meg magát.

Tavaly januárban, a kora esti órákban egy harmadik szereplő, Á. D. megjelent egy Arany János utcai lakatlan házban, ahol a vádlott és K. I. tartózkodott – állapítja meg az ítéleti tényállás. Az érkező fültanúja volt a másik kettő veszekedésének. Á. D. vallomása szerint R. L. „csicskáztatta” K. I-t, közben hol puszta kézzel, hol egy 115 centis vascsővel verte. Arra kényszerítette továbbá, hogy kutyaként viselkedjen. Így négykézláb kellett odamásznia hozzá, parancsszóra különböző testhelyzeteket felvenni. Miközben a csővel ütötte, a vádlott K. I. haját meggyújtotta, majd vízzel locsolta le az égett részt, hogy aztán újra bántalmazza. R. L. ennyivel sem érte be, az egyetlen fűtött helyiségben eltüzelte a sértett kabátját, cipőjét és matracát.

Á. D. követelte a verés abbahagyását, mire ő is kapott kettőt. Elaludtak, de éjjel a vádlott az elgyengült és vérző sértettet kihúzta az ingatlan udvarára és magára hagyta.Mint az ítélet rögzíti, K. I. megpróbálta elhagyni az udvart, azonban a lába beszorult egy raklapba, elesett és esés közben eltört a lába. A mozgásképtelenné vált férfi kihűlt a mínusz 7 fokban. Egy rendőr járőr talált rá 1 óra körül, és ugyan kórházba szállították, de a gondos ápolás ellenére meghalt. 

bíróságDebrecenhajléktalantesti sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.