Hirdetés

Hirdetés

Ellopta a széfet, benne tízmillió forinttal!

2019.11.07. 13:47

Ellopta a széfet, benne tízmillió forinttal!

Érdekes bűncselekmény végére tettek pontot Berettyóújfaluban.

Hirdetés

Hirdetés

A Berettyóújfalui Járásbíróság bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki lemásolta a sértett kulcsát, bement a házába és onnan eltulajdonított egy széfet, benne több millió forinttal. A vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. Az ítélet: 2 év börtön, 4 évre felfüggesztve.

Tudta, hol a pénz

A sértett és a vádlott 2018 szeptemberében ismerkedett meg annak kapcsán, hogy a vádlott kicserélte a sértett berettyóújfalui lakásának nyílászáróit. A sértett a nyílászárókat a lakásán fizette ki, a vádlott azt is látta, hogy a pénzt honnan veszi elő a férfi. Ezt követően a 41 éves vádlott ezután többször járt a sértettnél, amikor is kölcsön kért, és dolgoztak is együtt. A vádlott 2018 október végén, november elején egy közös munka során kivette a sértett gépjárműben felejtett hátizsákjából a lakáskulcsait, majd azt lemásolta. Amikor tudta, hogy a férfi 2018. november 4-én nem tartózkodik otthon, a vádlott a lemásolt lakáskulcsokkal bejutott a sértett lakásába, majd a szekrénybe rögzített trezort kiszerelte és magával vitte.

Tízmillió volt a zsákmány

A széfben volt a sértett közel 3,3 millió forintja, több ezer euró, aranyékszerek, különböző köz- és magánokiratok, valamint egy személygépkocsi törzskönyve is. A vádlott a páncélszekrénnyel a Berettyó-hídnál a gátőrház irányába lehajtott. A férfi a széfet felfeszítette, az értékeket kivette belőle, majd a széfet a folyóba dobta. Az értékeket a folyó melletti gazos területen, valamint a mezősasi kereszteződés közelében eldugta. A vádlott több mint 10 millió forint kárt okozott a sértettnek, melynek egy része önkéntes átadással, más része lefoglalással, valamint kártalanításként történő pénzbeni kifizetés folytán teljes egészében megtérült.

Az ítélet meghozatala során Pál Krisztina bíró enyhítő körülménykét értékelte, hogy a büntetlen előéletű vádlott a bűnösségre is kiterjedő teljes, tényfeltáró beismerő vallomást tett, valamint azt, hogy a kár megtérült.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerős.

 

tolvajszéf

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.