Hirdetés

Elhallgatja a rendőrség, hogy mi történt egy debreceni Tescóban

Cívishír

2019.11.04. 17:08

Elhallgatja a rendőrség, hogy mi történt egy debreceni Tescóban
2013 karácsonyán Berettyóújfaluban és Debrecenben is megpróbáltak ATM-et kiszakítani a helyéről (Fotó: Police.hu)

Továbbra is keresik a rejtélyes karácsonyi BMW-st, aki próbálkozott már a hipermarketnél.

Hirdetés

Bár a rendőrség érthetetlen okból hallgat arról, hogy mi történt november 4-én a Mikepércsi úti Tesco áruházban („a nyomozás érdekeire tekintettel…”), azért nem olyan nagy ez a város, hogy ne járnának körbe különböző információk. A Cívishír úgy tudja, a hipermarket egyik ATM automatájából próbált meg pénzhez jutni ismeretlen tettes. Mint hírlik, sikerrel.

Ha van lopás, ami nem jött jól a debreceni rendőröknek, akkor ez biztosan, hiszen egy hónap sem tel el a Fórum parkolójában elkövetett rablás óta. Ott a gyanú szerint négy támadó csapott le egy pénzváltó – feltehetően sok millió forinttal távozni készülő – munkatársaira. A rablók által használt német és litván rendszámok arra engednek következtetni, hogy nem helyi fiúkról van szó. Ha az elkövetők külföldiek, úgy a hajdú-bihari nyomozóknak is bonyolultabb lesz elkapni őket.

A Mikepércs úti Tesco azért is ébreszthet kellemetlen emléket a helyi bűnügyesekben, mert azokat a figurákat sem sikerült kézre keríteni, akik 2013 karácsonyán egy BMW-vel próbálták kihúzni az ATM-et – sikertelenül. A dolognak annyi haszna azért lett, hogy a Tesco cölöpöket veretett le a bejáratot védendő. Persze, van az a hosszú kötél…

Aztán az a felderítés sem sikerült túl fényesen, ami ennek a Tescónak szinte a szomszédjához, vagyis a Mikepércsi út kivezető szakaszán található bevásárlóudvarhoz fűződik. Ott aztán törtek-zúztak mindent 2015. november 17-re virradóan, amikor is szintén egy BMW-t használtak a bűnelkövetők. A két férfi előbb fejszével esett neki a Müller drogériájának, de nem boldogultak az üveggel. Ezért fogták magukat, beletolattak a kocsival a bejárati ajtóba, majd jó adag parfümmel elmenekültek. Ha a rendőrségnek sikerült volna legalább azonosítani a gyanúsítottakat, valószínűleg tudna róla a közvélemény – de nem.

Annak ellenére sincs eredmény e két ügyben, hogy mind a Tescónál, mind a Müllernél egy sötét BMW E39 típusú személyautót használtak a tolvajok.

2018-ra a Tócóskertből kívántak „boldog új évet” a megyei rendőr-főkapitányságnak. Egy Angyalföld téri bankautomatát „piszkált meg” egy férfi olyan ügyesen, hogy több mint 50 millió forintot zsákmányolt belőle. Úgy tudjuk, számítógépet is használva térítette el a pénzt, gyakorlatilag átprogramozta az ATM-et, felvéve a teljes összeget, ami a gépben volt. Nincs hír arról, hogy a helyi rendőrségnek sikerült volna felderíteni a súlyos bűncselekményt, pedig az automata több fényképet is készített a rafinált tolvajról.

Ratalics László

Szóljon hozzá!

Hirdetés