Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos: A demokrácia győzelme a magas részvétel

MTI

2019.10.13. 19:49

Kósa Lajos: A demokrácia győzelme a magas részvétel
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szerinte az ellenzék háborút akart, ők azonban együttműködést.

Hirdetés

Hirdetés

 Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke sajtótájékoztatót tartott pártja önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a fővárosi Bálna Kulturális Központban október 13-án este. Megköszönte minden szavazónak, hogy kifejtette a véleményét azon a fontos választáson, amikor  eldöntjük, kik vezetik falvainkat, városainkat. Mint mondta, arra alkalmas, rátermett embereknek kell pozícióba kerülnie, hiszen helyben csak abból lesz építkezés, gyarapodás. Úgy fogalmazott, szövetséget kívánnak kötni a választókkal – azokkal is, akik az ellenzékre szavaztak. - A kormánnyal együttműködni kell, nem háborúzni – mondta, utalva ezzel arra, hogy az ellenzék háborút akart indítani az önkormányzati pozíciókért.

Számokról is beszélt:

A Fidesz-KDNP országszerte 829 polgármesterjelöltet indított és 307 olyan jelölt is van, aki bár függetlenként indult, a párt támogatottságával vágott neki a megmérettetésnek, azaz összesen 1 136 együttgondolkodót említett. Ehhez képest - mint mondta - az ellenzéki oldal polgármesteri székre apellálóból 286 jelöltet tud felmutatni, azaz jóval szűkebb a választási lehetőség.

A részvételi adatokról szólva emlékeztetett: ők a Fidesznél a tavaszi európai parlamenti választásokhoz mérik a megjelentek arányát, ami most a kisebb településekre vetítve 27 százalékkal magasabb aktivitást mutat. Kósa Lajos szerit azonban ez a mintában kisebb súllyal vesz részt, hiszen mindössze 1,8 millió emberről van szó.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.