Hirdetés

Hirdetés

Aktiválták a Véda új funkcióját

civishir.hu

2019.06.13. 13:31

Aktiválták a Véda új funkcióját

Öveket bekapcsolni!

Hirdetés

Hirdetés

Jó néhány évvel ezelőtt telepítették a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózatot, amely több szabálysértés dokumentálására is alkalmas. Egy hivatalos megkeresésből kiderült: a rendszert már élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék azt a szabálysértőt, aki nem használja a biztonsági övét – írja a vezess.hu.

A hatóság a Jogmagazin.hu-nak küldött levelében kiemelte: a funkciók alkalmazása során nem a számosság, hanem a minőség az elsődleges szempont. A tesztek során több tízezer jármű elhaladása során több száz esetben készült dokumentáció, amelyek kiértékelése az eljárásra illetékes hatóságok bevonásával történt meg. Arról nincs adat, hogy a tesztidőszakban hány szabálysértés történt.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye százszázalékosan bizonyítható.

Aki biztonsági öv nélkül közlekedik, lakott területen belül 10 ezer, lakott területen kívül 15 ezer, míg autópályán 20 ezer forintos bírságot kaphat.
Véda

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.