Hirdetés

Szivárgó információk: a DK lehet az EP-választás ellenzéki nyertese

magyarnemzet.hu

2019.05.26. 21:00

Szivárgó információk: a DK lehet az EP-választás ellenzéki nyertese
Dobrev Kláráék készíthetik a bőröndöt (Fotó: DK, Facebook)

A Fidesz–KDNP tarol a Magyar Nemzet szerint 36 százalékos feldolgozottságnál.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Nemzet meglepően (?) jól értesültnek tűnik, azt írják, 36 százalékos feldolgozottságnál 55 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ez 14 EP-képviselőt jelentene a kormányzópártoknak.

A második a Demokratikus Koalíció, amely 14 százalékon áll, és így 4 képviselőt juttathatna az Európai Parlamentbe.

A kormányhoz lojális lap szerint a 7,5 százalékos Jobbik, a szintén ugyanígy álló Momentum, valamint 6,1 százalékával az MSZP-Párbeszéd szövetség is 1-1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe.

Frissítés 1: nem sokkal este negyed tíz után a magyarnemzet.hu azt írja, 88 százalékos feldolgozottságnál a Fidesz-KDNP 53 százalékon (13 mandátum) áll, a DK 16 százalékon (4 mandátum), a Momentum 9 százalékon (2 mandátum),  a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd (7-7 százalék) pedig egy-egy képviselőt küldhet Brüsszelbe.

Frissítés 2: 98 százalékos feldolgozottságnál 52,3 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP (13 mandátum), második a Demokratikus Koalíció 16,3 százalékkal (4 mandátum), harmadik a Momentum 9,7 százalékkal (2 mandátum) a magyarnemzet.hu információi alapján. Majd a Jobbik következik 6,5 százalékkal és az MSZP-Párbeszéd szövetség 6,6 százalékkal (1-1 mandátum).

JobbikDKMomentumFidesz-KDNPMagyar NemzetEP-választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.