Hirdetés

EP-választás: még lehet mozgóurnát igényelni

mti.hu

2019.05.25. 11:17

EP-választás: még lehet mozgóurnát igényelni

Online és írásban is be lehet nyújtani a kérelmet.

Hirdetés

Hirdetés

Március 26-án délig még igényelhetnek mozgóurnát a mozgásukban gátolt választók az európai parlamenti választáson. Mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt gátolt választópolgár nyújthat be.

A kérelmet be lehet nyújtani online, ügyfélkapus azonosítással, emellett el lehet juttatni a szavazatszámláló bizottsághoz írásbeli meghatalmazással rendelkező meghatalmazottal, valamint kézbesítővel, például futárral vagy hozzátartozóval. 

A kérelemnek tartalmaznia kell a mozgóurna-igénylés okát is, arra hivatkozva például nem lehet mozgóurnát kérni, hogy valaki munkája miatt nem tud elmenni a szavazókörbe. Ha a mozgóurnát nem a választópolgár lakcímére kérik, akkor a kérelemnek tartalmaznia kell a pontos címet. A feltüntetett személyes adatoknak meg kell egyezniük az igénylő választópolgár lakcímkártyáján szereplőkkel, különben a kérelmet elutasítják. A szavazás napján a mozgóurnát a szavazatszámláló bizottság két tagja viszi ki a szavazókör területén belül úgy, hogy az urna a szavazókör este 7 órai zárására visszaérkezzen. 

Aki mozgóurnát kért, az a szavazókörben hagyományos módon, személyesen nem szavazhat.
mozgóurnaEP-választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.