Hirdetés

MSZP: Idő előtt meghalunk Orbán miatt

Cívishír

2018.04.06. 15:08

MSZP: Idő előtt meghalunk Orbán miatt
Gulyásné dr. Gurmai Zita egyik kampányrendezvényén (Fotó: Facebook)

Gurmai Zitáék az eltűnt idő nyomában.

Hirdetés

Hirdetés

Szokatlan módon jellemezte a magyar egészségügy helyzetét Gulyásné dr. Gurmai Zita pénteki debreceni sajtótájékoztatóján. – 2014-ben a várható élettartam 76 év volt. Ma mindössze 75,9 év! Orbán Viktor harmadik kormányzása után a magyar emberek rövidebb ideig élnek, mint a második végén. Miközben a háború sújtotta vidékek kivételével a javuló orvosi ellátásnak köszönhetően nő az életszínvonal, Magyarországon stagnál vagy csökken – hangsúlyozta a debreceni 1. számú egyéni országgyűlési választókerületben induló politikus. Az MSZP–Párbeszéd jelöltje szerint „Orbán Viktor kormánya úgy teremt piacot saját vállalkozásainak, hogy elveszi az emberek kedvét az állami ellátástól. Akinek pénze van, fizessen sarcot a NER magánszolgáltatóinak. Akinek meg nincs, az magára vessen…”  

Komáromi Zoltán, Karácsony Gergely árnyékkormányának egészségügy-minisztere közölte: a működőképesség, a hozzáférhetőség, a korszerűség és a biztonság alapelve mentén újjászerveznék az Egészségügyi Minisztériumot, visszaállítanák az ÁNTSZ és a korábbi OEP hatáskörét, önállóságát. – Már nyáron megkezdjük az alapellátás és a sürgősségi ellátás rendbetételét. Ennek első lépése lesz az egészségügyben dolgozó valamennyi szakember bérének 50 százalékos emelése – ígérte a győzelmük esetére.

Fidesz: az MSZP leépített

A debreceni Fidesz közölte: Komáromi Zoltán a legfőbb támogatója volt az egészségügy fizetőssé tételének, a kórházi napidíjnak és vizitdíjnak. – A szocialisták egyetlen egyszer sem szavazták meg parlamentben a béremeléseket, és amikor hatalmon voltak, elküldtek több száz egészségügyi dolgozót a Klinikáról és a Kenézy Kórházból – reagáltak.

MSZPDebrecenOrszággyűlési választás 2018OV2018Gulyásné dr. Gurmai Zita

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.