Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elemezzük a legfrissebb ADAC-teszteket!

| 2022. 04. 11. | 20:07:00
Melyek a legjobb nyári gumik, és hogy teljesítenek a négyévszakos abroncsok?
Elemezzük a legfrissebb ADAC-teszteket!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az eddig használt téligumikat akkor érdemes lecserélni, ha az időjárás elkezdett felmelegedni. Mivel Magyarországon nincs érvényben jelenleg olyan jogszabály, mely magába foglalná azt, hogy pontosan mikor kell felszerelni a nyárigumikat, a gumisok mindig ki szokták hangsúlyozni azt, hogy próbáljuk meg észben tartani a 7 fokos szabályt. Ha a nappali átlaghőmérséklet 7 Celsius fok felett van, akkor eljött az ideje megejteni az abroncsváltást.

Akiknek pedig elege van a tavaszi és kora téli abroncscserékből, azoknak a praktikus négyévszakos abroncsokat szokták ajánlani. Az abroncsvásárlás minden alkalommal egy hosszútávú befektetés, ezért ha nem vagyunk biztosak abban hogy milyen abroncs mellett tegyük le a voksunkat, a legjobb ha átnézzük a legfrissebb abroncs teszteket. Ezeknek a teszteknek köszönhetően áttekinthetjük, hogy melyik abroncs milyen tulajdonságokkal rendelkezik, és a gumikat az elért eredményeik alapján össze is tudjuk hasonlítani.

A 2022-es tavasz sem múlhat el nyárigumi tesztek nélkül!

Az idei évben az ÖAM, illetve az ADAC összesen 34 abroncsgarnitúrát tesztelt le különböző útviszonyok között. A német és az osztrák szakemberek célja az volt, hogy kiderítse, melyek azok a nyárigumik, amelyeket érdemes lehet megvásárolni. Az igen szigorú elvárásoknak, és követelményeknek hála, az ADAC tesztekből csak azok a nyárigumik jöhetnek ki győztesként amelyek megbízható és kiegyensúlyozott vezetésélményt tudtak nyújtani.

185/65R15 méretben összesen 16 modell lett megvizsgálva, és ebből elégtelen, sőt még elégséges értékelést sem kapott egyik abroncs sem. A dobogó élén a Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncsa áll, melyet követett a Bridgestone Turanza T005, illetve a Michelin Primacy 4 abroncs is. Bár a dobogóról éppen hogy lecsúsztak, hasonlóan jó eredményeket tudhatnak magukénak a Pirelli Cinturato P1 Verde, a Dunlop Sport Bluresponse, illetve a Giti GitiSynergy H2 nyárigumijai is. A 16 abroncsból összesen 6 ért el jó teljesítményt, a többi pedig egytől-egyik megfelelő értékelést kapott. Mivel az összes közül a Goodyear EfficientGrip Performance 2 kimagaslóan jó futásteljesítményt ért el, kifejezetten ajánlott azoknak a sofőröknek, akik viszonylag sokat ülnek a volán mögé.

Ezt követően megnézték a 215/60R16 mérettel rendelkező nyárigumik teljesítményét is, melyen 18 aktuális modell indult el. A 18 abroncsból több modell is különösen kiegyensúlyozottnak lett értékelve. Ez pedig a Continental PremiumContact 6 nyárigumija, a Michelin Primacy 4, illetve a Bridgestone Turanza T005 abroncs. Hasonlóan jó eredményeket ért el ezek mellett még a Dunlop Sport BluResponse és a Toyo Proxes Comfort gumi is. Ezen a megmérettetésen a leggyengébb láncszem a ranglista aljára kerülő Kormoran Road Performanc nyárigumi, amit a szakemberek szerint jobb ha inkább elkerülünk.

Megéri kipróbálni a prémium kategóriás négyévszakos gumikat?

Egyre több autós próbálja ki költségkímélő megfontolásból ma már a praktikus négyévszakos abroncsokat. Természetesen egyik abroncstípusnál, de ennél végképp nem mindegy, hogy az adott modell milyen minőséggel rendelkezik. A különleges anyagösszetétel, és speciális mintázat tudja lehetővé tenni, hogy ezek az abroncsok egyaránt biztonságosak téli és nyári útviszonyok között, nedves és száraz aszfalton is. A négyévszakos abroncs vásárlása során is figyelembe kell venni az adott gumiabroncs üzemanyag fogyasztását, és féktávolságát. Egy olcsóbb, de gyengébb minőségű abronccsal könnyedén megüthetjük a bokánkat, ezért mindenképpen ajánlatos a prémium kategóriájú abroncsok között nézelődni – ajánlja az autógumi akció webshop.

A Pirelli legújabb abroncsa a Pirelli Cinturato All Season SF2, a DEKRA teszt, illetve az EU matrica alapján is jelenleg a leghalkabb négyévszakos abroncsnak számít a piacon. A Pirelli mellett a Michelin is kiváló tulajdonságokkal rendelkező négyévszakos abroncsokkal rukkolt elő, többek között olyannal mely kiemelkedő teljesítményt nyújtott jeges, és havas útviszonyok között. Ez pedig a Michelin Cross Climate 2. A korábban megjelentő Cinturato ™ All Season Plus pedig azért lehet jó választás mert ez az abroncs nem csak strapabíró, hanem az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően jóval hosszabb élettartammal is bír, mint az elődei.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.