Hirdetés

Nagyon berágott a rendőrség a Totalcar egy cikkére

Cívishír

2018.11.21. 14:36

Nagyon berágott a rendőrség a Totalcar egy cikkére
Winkler Róbert keményen odaszúrt (Fotó: Facebook)

Winkler Róbertnek nem tetszik a hatóság bírságolási gyakorlata.

Hirdetés

Hirdetés

Kibuktak a rendőrségnél a legjobb autós portálra, a Totalcar.hu-ra, miután Winkler Róbert nehezményezte a bírságolási gyakorlatot és annak kommunikciós körítését. A tévésként is népszerű újságíró véleménycikkében felvetette, hogy esetleg a mobilozásba bambult gyalogosokat is felelősségre lehetne vonni egy-egy veszélyes közlekedési szitucáió miatt. A jegyzet továbbá lehúzza a vizes lepedőt a hatóságról, mondván,

„a rendőrség a saját idióta működési rendje miatt majdhogynem ellenérdekelt az autólopások felderítésében, egy bolti lopásra rámegy a munkanapjuk, és olyan durva létszámhiánnyal küzdenek, hogy annak is örülni kell, hogy egyáltalán vannak az utakon látható rendőrautók”.

Az sem tetszik Winklernek, hogy az autósokkal szembeni közigazgatási, szabálysértési és egyéb bírságolások tekintetében a rendőrség szerinte folyamatosan mossa a kezeit.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a cikk megjelentése napján, vagyis november 21-én reagált is, közölve, az „tartalmában és következtetéseiben minden szakmaiságot és alapvető ismeretet nélkülöz”. Mint írják, bár a jegyzet rosszindulatú, hatásvadász sztereotípiákkal, megalapozatlan vádaskodásokkal és nyilvánvaló hazugságokkal megpróbálja megingatni a rendőrség általános működésébe vetett közbizalmat, így sem alkalmas téves alaptételének igazolására.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.