Hirdetés

Olasz válogatottat igazolt a Debrecen

2016.09.13. 15:11

Olasz válogatottat igazolt a Debrecen
A DVSE 2016/2017-es csapata

Alaposan átalakult a csapat kerete. Nagy várakozás előzi meg a bemutatkozást.

Hirdetés

A debreceni pólócsapat életében a nyáron gyökeres változások következtek be, éppen ezért nagy jelentősége lesz a hét végi HBZ-kupának, amelyen a közönség ízelítőt kaphat abból, hogy hol tart a gárda.

A DVSE idénynyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a sikeresebb bajnoki szereplés érdekében váltott edzőt és alakította át a keretet a klub vezetése. A legutóbbi szezonban ugyanis nem sikerült elérni a minimálisan kitűzött célt, azaz a társaság lemaradt a rájátszás felsőházáról, és csak a kilencedik helyen végzett a bajnokságban.

Öten távoztak (Babay Árpád – Vasas, Halek Márton – Miskolc, Hoppál Gergely – Tatabánya,
Kincses Attila – Miskolc, Pataki Gergely – Kaposvár), a csapatkapitány Kállay Márk, a válogatott kapus Lévai Márton, az ifjú Katona Gábor, Kuncz Tamás, Müller Máté, Süveges Máté, Szőke Szabolcs és a saját nevelésű fiatalok, Fekete Gergő, Kaszanyi Roland és Smitula Gergő az új idényre is a cívisvárosiakhoz kötelezték el magukat.

A centerposztra két légiós igazolt a DVSE: a 22 éves Tomasso Bussilachi Veronából érkezett a cívisvárosba, 2013-ban tagja volt az ifjúsági világbajnok itáliai nemzeti gárdának. Az olasznak egy spanyollal, Sergi Mora Belmontéval kell felváltva és egymást kiegészítve maradandót alkotni a nagyon fontos centerposzton.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás helyett a csapat egy másik korábbi játékosa, Komlósi Péter lett a vezetőedző.

Nagyon nagy kihívás és nagyon nagy megtiszteltetés egy ilyen pozíció

– fogalmazott az újdonsült tréner, aki játékosként a Szentest, a Ferencvárost és a francia Nice csapatát is erősítette. Utóbbival francia bajnoki címet ünnepelhetett. Hozzátette: nyolchetes kemény felkészülés végén tart a debreceni gárda, és most következnek majd a felkészülési tornák és az edzőmeccsek.

A közönség előtt a hét végén mutatkozik be a csapat. A HBZ-kupán a Szentes, a Vasas, a tatabánya és a Szeged lesznek a debreceniek ellenfeleit. A háromnapos erőpróbára a belépés díjtalan.

A HBZ-kupa után nem sokkal már tétmeccsek várna a DVSE-re: a Magyar Kupa D csoportjában szeptember 23-án a Szőnyi úton vendégeskedik, szeptember 27-én pedig a vasas otthonában vívja az első bajnokiját.

A HBZ-kupa programja

2016. szeptember 16. péntek
11.15 Debrecen–Szentes
12.30 Tatabánya–Szeged
19.00 Debrecen–Tatabánya
20.15 Vasas–Szeged

2016. szeptember 17. szombat
11.00 Szentes–Szeged
12.15 Vasas–Tatabánya
18.00 Debrecen–Szeged
19.15 Vasas–Szentes

2016. szeptember 18. vasárnap
10.00 Szentes–Tatabánya
11.15 Debrecen–Vasas
12.45 díjátadó ünnepség

vízilabdadvse

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés