Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalódás a köbön

| 2009. 10. 30. | 21:50:02
Debrecen - Négy tizenegyest hozó találkozón szenvedett vereséget a DVSC az Újpesttől. A piros-fehérek a két büntetőjükből csak egyet lőttek be, és kikaptak. +Képgaléria
Csalódás a köbön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fergeteges hangulatban kezdődött a meccs, rangadóhoz illően. A Loki-tábor a szokásosnál is hangosabb volt, és a nagy tomboláshoz egy jeles évforduló is alkalmat kínált: 15 esztendővel ezelőtt alakult meg a DVSC-meccsek hangulatfelelőse, a Szívtiprók szurkolói csoport, melynek kitartása azóta is rendületlen.

A találkozó első negyedórájában „ismerkedtek” egymással a fiúk. A középpályán ment a nagy helyezkedés, de nem jutottak dűlőre a felek. Egy szép szabadrúgás-kombináció végén a DVSC került először helyzetbe, de lövés nélkül ért véget az akció. A 16. percben már feltette az i-re a pontot a hajdúsági legénység, miután az exlokista Takács felvágta Coulibalyt a 16-oson belül. A büntetőt Rudolf rúgta a jobb alsóba, és majd felrobbant a stadion az ovációtól.

Coulibaly a 26. percben újabb büntetőt harcolt ki, és ennek jogosságához sem fért kétség, annyi volt a különbség, hogy ezúttal Pollák volt a bűnös. Örömmámorban úszott a stadion népe, ám jött az első hidegzuhany: Rudolf kihagyta a büntetőt: jobb alsó felé vetődő Balajcza lábbal hárította a középre tartó labdát.

A kihagyott tizenegyesért nagy árat fizetett a Loki, mert a 40. percben a hazaiak ellen ítélt büntetőt Szabó Sándor játékvezető. Ennek jogosságához már fért némi kétség, hiszen Rajczi már azt megelőzően összerogyott, hogy az elvetődő Panticcsal találkozott volna. Kabát kilőtte a jobb alsót, így 2-0 helyett 1-1-et mutatott az eredményjelző.

Az első játékrész hajrájában az újpestiek kerültek lélektani előnyben, és valljuk be, hogy csak az égiek segítségével nem kapott gólt a Loki, amikor Tóth kapufát lőtt a 42. percben. A DVSC – boksznyelven szólva – megrendült a fordulat következtében, és az első 45 perc végét jelző sípszót már nagyon vártuk.

Szünet után az elején volt egy nagy Loki-roham kecsegtető lehetőségekkel, de gól nem született, az Újpest pedig kezdte átvenni a játék irányítását. A középpályán egyértelműen a lilák voltak fölényben, pedig Ramos révén egy labdaszerzőt is behozott a szünetben Herczeg András. A játék képe újabb vérfrissítést indokolt a hazai oldalon: a 61. percben Szakály váltotta Dombit. Ekkor bizony aggódó tekintetek szegeződtek a pályára a lelátókról.

A második játékrész derekán talált magára a DVSC, és jutott el ismét az újpesti kapuig, de miután eladott labdákból vélhetően idénycsúcsot döntött, nem tudott állandó nyomást gyakorolni. Az újpesti lendület is alábbhagyott, így eseménytelenül teltek a percek. A debreceniek tanácstalanságukban folyton Coulibalynak ívelgették fel a labdát, de a franciának a jó egy fejjel magasabb Vaskó mellett esélye sem volt.

A hajrában próbálta fokozni a tempót a Loki, de ötlet híján nem sokra jutott. Az Újpest viszont sikerre vitte az utolsó akcióját. Kellett hozzá Komlósi butasága, akik a 90. percben egy szöglet után kezezett a Loki kapuja előtt, Szabó játékvezető pedig habozás nélkül 11-est ítélt. Kabát higgadtan értékesítette a büntetőt, és ezzel a Loki kikapott.

Sajnos a vereség mellett az is nagyon fáj, hogy a DVSC gyengén futballozott, és ez sajnos kezd tendencia lenni...

Soproni Liga, 13. forduló:
DVSC-TEVA - Újpest 1-2 (1-1)
Debrecen, 7000 néző
v.: Szabó S.
DVSC: Pantic - Bodnár, Komlósi, Szélesi, Fodor M. (Laczkó, 77.) - Dombi (Szakály P., 61.), Kiss Z.(Ramos, 46.), Varga J., Leandro - Coulibaly, Rudolf.
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Takács Z., Pollák - Simek, Sándor Gy., Korcsmár, Tóth N. (Jucemar, 87.) - Rajczi, Kabát.
gól: Rudolf (17., 11-esből), illetve Kabát (40., 91., mindkettőt 11-esből)
sárga lap: Takács Z. (17.), Pollák (26.), Rajczi (27.), Pantic (40.), Rudolf (58.), Korcsmár (62.), Vermes (69.), Komlósi (90.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.