Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ember, aki négynapos ünnepet varázsol Debrecenbe

| 2013. 12. 26. | 10:41:42
<p>Ha minden tehetős annyit áldozna a közért, mint a Real Team-kupa főszervezője, akkor egy virágzó, pezsgő városban élnénk! <em><strong>Cívishír-interjú!</strong></em></p>
Az ember, aki négynapos ünnepet varázsol Debrecenbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cívishír: Babonás vagy?
Debreceni Péter: Igen, de a 13-as kivételesen nem jelent semmit, tehát nincs bennem különösebb drukk, csak a szokásos. Azzal már együtt élek 13 éve, megszoktam.

Cívishír: A 13. Real Team-kupára is ráment a karácsonyod?
Debreceni Péter: Félig-meddig igen, de azt is megszoktam már, hogy ez az időszak az én életemben totális káosz. Reggel éppen a technikusokkal tárgyaltam, mert még nincs bevonuló- és gólzene, illetve egyéb apróságokat kell még elintézni holnapra, közben ott van még a munkám, amiből élünk, a fülemen lóg a telefonon, közben viszem a gyereket korcsolyázni, hogy apaként is nyújtsak valamit. Szóval zajlik az élet.

Cívishír: Le a kalappal az asszonyod előtt!
Debreceni Péter: Várj, a Real Team-kupa csak egyik hobbim, ott van még a ralizás és a tenisz is!

Cívishír: Avass be a részletekbe!
Debreceni Péter: Két éve a barátok unszolására próbáltam ki magam a volán mögött, megtetszett, belevágtam. Büszkén mondhatom, hogy egyre jobban megy a versenyzés, a legutóbbi Mecsek-ralin a másodosztályban a második helyen végeztünk! Egy éve Szöllősi Roland a navigátorom, és milyen érdekes, ahogy összeérnek a szálak: az autóban derült ki, hogy ő hatalmas Real Team-kupa fanatikus, minden évben négy napra kiköltözik a Hódosba, így lesz most is.

Cívishír: Mi a kapocs a rali és a tenisz között?
Debreceni Péter: Számomra csak annyi, hogy a tenisz is nagy szerelmem, és nem csak hobbi szinten űzöm, hanem versenyszerűen is, a csapatunkkal feljutottunk az OB II-be, illetve játszom még a megyei bajnokságban is. A tenisszel kapcsolatban komoly terveket is szövögetek, szeretnék majd gyerekekkel foglalkozni, tanítani vagy felkarolni őket, majd ha letisztul a kép, belevágunk.

Cívishír: Ennyi hobbit csak egy jó feleség mellett lehet űzni!
Debreceni Péter: A kedvesem nem csak jó asszony, hanem jó anya is, bár kifejezetten nem szereti az év ezen időszakát, amikor a Real Team-kupa szervezése köti le szinte minden energiámat. Főleg most, amikor újabb gyerekkel bővült a család!

Cívishír: Meg tudom érteni! Más tehetős család ilyenkor egzotikus helyeken telel.
Debreceni Péter: Mi mindig 31-én kelünk útra, miután vége a tornának, és kellően megünnepeltük a szervezést, azaz kieresztettük a gőzt.

Cívishír: Csodállak, hogy nem unod még! No nem a döntők utáni bulit, hanem a szervezést!
Debreceni Péter: Azt nem lehet megunni, évről évre újabb kihívásokkal kell szembenézni. Hiába csináljuk már tizenhárom éve, minden évben az utolsó percre is marad munka!

Cívishír: Akkor mi ad még mindig erőt?
Debreceni Péter: Leginkább az, hogy bármerre járok az év során, mindenütt bátorító, lelkesítő, támogató arcokra bukkanok. Ha beülök egy taxiba, a sofőr rögtön elkezdi méltatni a Real Team-kupát, de a boltokban, az okmányirodában is azt kérdik már júliusban, hogy ugye idén is lesz Real team-kupa.

Cívishír: Most már felelősségetek is óriási, hiszen ha nem töltenétek meg tartalommal ezt a négy napot, akkor sokak lelkében kínzó üresség támadna!
Debreceni Péter:  Ezt mi is érezzük, hogy futballszerető debreceniekhez a Real Team-kupa úgy hozzátartozik, mint maga a karácsony vagy a Szilveszter. Sőt! Látom a Google Analitikában, hogy szerte Európából, de még az Egyesült Államokból is szép számmal akad a honlapunknak látogatója, tehát a határainkon túl is van híre a tornának. Ezen felbuzdulva határoztuk el, hogy jövőre is lesz Real Team-kupa, sőt, a döntőket bevisszük a Főnixbe! Egyelőre csak annyit árulok el, hogy nagy focishow-val készülünk.

Cívishír: Ezek után feltételezem, hogy özönlenek a támogatók. . .
Debreceni Péter: Most hangosan nevessek egyet?

Cívishír: Naiv lennék? Még az „ősidőkben”, az első vagy a második torna alakalmával panaszkodtad el, hogy az egyik multi még egy zsugor ásványvizet sem méltóztatott adni. Azóta nem változott a helyzet?
Debreceni Péter: Annyiban változott, hogy vannak állandó partnereink, akik előtt le a kalappal, de szó sincs róla, hogy tolonganának a támogatók.

Cívishír: Telt ház, fiatal lányok és fiúk, potenciális fogyasztók tobzódnak a lelátón, mi kell még egy szponzornak?
Debreceni Péter: Személyes ismeretség, kapcsolat. Berettyán Peti barátommal – a társszervező - a szerk – ott kilincselünk, ahol ismernek bennünket.

Cívishír: A Real Team-kupa üzlet?
Debreceni Péter: Jaj, dehogyis! Kiszámoljuk a mínuszunkat, és azt próbáljuk lefaragni, amennyire csak lehet. Hagyományosan nem szedünk belépőt, hat vagy hét éve pedig a nevezési díjon sem emeltünk. A csapatokról sem akarjuk lehúzni a bőrt.

Cívishír: Lelki szemeid előtt milyennek látod a 13. M3 Outlet Real Team-kupát?
Debreceni Péter: Megjósolni se tudnám, hogy melyik csapat ér fel a csúcsra hétfőn este, a nevezések alapján 10-12 gárdának is reális esélye van a végső győzelemre. Egy biztos: kőkemény csatákat láthat majd a közönség! Kíváncsi vagyok, mire megy a fiatalos lendület a rutinnal szemben, hiszen örömünkre az MTK és a Győr U19-es csapata is nevezett, illetve a házigazda Real Team FC gerincét az U19-es lokisták adják.

Cívishír: Apropó, DVSC! Az első csapatból kit láthatunk?
Debreceni Péter: A teljesség igénye nélkül néhány név: Korhut, Lázár, Ferenczi, Szécsi, Ludánszki és Kulcsár. Utóbbi kivételesen nem a Füredi Sörözőt erősíti, hanem egy másik csapatot, de ugyanabból a csoportból, tehát lokista küzd majd lokista ellen! Már a pénteki nyitány is brutális lesz, hiszen a sorsolás folytán a DVSC-re épülő Füredi Söröző mellett a szintén bivalyerős Koroknai Autósiskola, a Dream Team, a régi Ecuador, a Sunland Szolárium néven induló társaság, illetve a Tisza Tibor nevével fémjelzett Joma Shop is ezen a napon vívja a csoportmérkőzéseit. Mivel egy kvartettből csak két együttes mehet tovább, ádáz küzdelmek várhatók.

Mi a vágyad hétfő estére?
Az, hogy mindenki sérülésmentesen tudja le a tornát, másrészt a gyerekek, a fiatalok, az anyukák, a debreceni focibarátok jól érezzék magukat a lelátón, elvégre az egész elsősorban értük van!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fenntartható Debrecen: követendő példákat állítottak
Négy cégnek adtak át városi elismerést.
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be az expó
A Cívishír rendezvényén egymásra találnak a munkát és tanulási lehetőséget keresők, valamint a cégek.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.