Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éjszakázz, te állat!

| 2016. 08. 26. | 10:34:00
Állatkertek Éjszakája Debrecenben és Hortobágyon is.
Éjszakázz, te állat!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 26-án ötödik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját. A debrecei állatgondozók egész este több helyszínen mesélnek az ott bemutatott, főként éjszaka aktívabb állatokról, illetve a velük való foglalkozás kulisszatitkairól. A szakvezetéseken olyan állatkerti intimitásokról is hallhatunk például, hogy hogyan mos fogat a víziló. Valamint új látványosságként az oroszlánok éjszakai portyáját is figyelemmel kísérhetjük. Többek között ünnepi menüt kapnak a lajhárok, a zsiráfok és a tapírok is. Sőt Partit rendeznek a makik, ahol lehetőség lesz a majomkenyér megkóstolására is.

A fényfestéssel megvilágított Afrika-röpde fényárban úszó vízesésével különleges éjszakai látványt ígér.

A merészebb látogatók a Pálmaházban Bátorságpróbán bizonyíthatják rátermettségüket, hogy félelmüket legyőzve megismerjék és megkedveljék az addig nem szeretett állatokat is. 
Megismerkedhetünk a denevérek éjszakai életével és az emberi fül számára nem hallható hangjaival.
Az Elvarázsolt Kastélyban az állatkertben valaha élt különleges állatok különböző relikviáit és az éjszaka különös hangjait ismerhetik meg a látogatók. Az orrunkra és tapintásunkra hagyatkozva, tesztelhetjük érzékszerveinket az Illatkert óránkénti illat-túráján, míg a kivilágított Szamárfogat a Kívánságtó körül szállítja a gyerekeket. 

Üzemel a vidámpark is

Különleges szolgáltatásként a Vidámpark néhány játéka éjszaka is üzemel (Dodgem, Kukac hullámvasút, Kacsavonat, Lovasforgó, Óriáskerék, Ugrálóvár, Repülős forgó). A Kisvasút egész este, külön részvételi jegy váltása nélkül visz egy éjjeli kirándulásra.

A kézműves sátorban állatokkal kapcsolatos ékszereket, rajzokat, kerámiákat és egyéb emléktárgyakat készíthetnek a kilátogató családok tagjai. A lampionokkal fáklyafényben úszó varázslatos hangulat mellett garantált az élmény, hiszen lesz még… Mozizoo, Mazsorett show, Capoeira bemutató, Táncház, Tűzzsonglőrök és tűztáncosok, Akrobaták és Lézershow is.

A nem mindennapi eseményhez a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott. Augusztus utolsó péntekén betekintést nyerhetünk a Vadaspark lakóinak éjszakai életébe, megfigyelhetjük, hogy mit csinálnak, hogyan éjszakáznak az állatok.

A Hortobágyi Vadaspark, a Hortobágyi Madárkórház és a Pusztai Állatpark rendhagyó közös esti programmal várja az állatvilág kedvelőit.

A három létesítmény egységesen 18 és 22 óra között tart nyitva. A programon való részvétel a közös ÉjszakáZOO belépőjegy megvásárlásával lehetséges, mely belépőjegy mindhárom helyszínen megvásárolható.

Az egyes helyszínek között a Hortobágyi Nemzeti Park szafari buszjáratot közlekedtet, s ennek segítségével könnyen eljuthatunk egyik helyszínről a másikra. Az állatkertekben és a madárkórházban az aznapi szokásos nyitva tartás szerinti belépés 17 óráig biztosított (eddig lehet a jegypénztárakban az alapprogramos belépőjegyeket megvásárolni), ezután 18 órakor egy jelképes kapuzárást követően már csak a közös ÉjszakáZOO-belépőkkel lehet részt venni a programokon.

A közös éjszakai belépőjegy mindhárom helyszínen már napközben megvásárolható lesz.

Az ÉjszakáZOO belépővel augusztus 26-án és 27-én -10 százalékos kedvezményt biztosítanak más hortobágyi látványosságok megtekintésére is.

A kedvezményt nyújtó helyszínek: Mátai ménes pusztaprogram (szekérprogram), Hortobágy-halastavi Kisvasút menettérti jegy, HNP kiállításainak közös belépőjegye (Pásztormúzeum Körszín, Csárdakiállítás, Darukiállítás és 3D mozi), Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló), csónakázás a Hortobágy-folyón.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
Klasszikus rangadót vív a DVSC: jön az Újpest Debrecenbe!
A Lokinak már nem szabad pontokat hullajtania.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
Debrecen gazdaságát és szakképzését mutatja be az expó
A Cívishír rendezvényén egymásra találnak a munkát és tanulási lehetőséget keresők, valamint a cégek.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.