Hirdetés

Urbán: a legszarabb légiós is hazavisz havi húsz­ezer eurót

borsonline.hu

2017.03.14. 18:18

Urbán: a legszarabb légiós is hazavisz havi húsz­ezer eurót
Urbán Flórián (Fotó: csakfoci.hu)

A debreceniek bírálata után ismét szókimondóan beszélt a magyar foci közegéről.

Hirdetés

„A legszarabb légiós is hazavisz havi hatmilliót az NB I-ben, ez kurva sok”

- mondta a negyvenszeres válogatott Urbán Flórián, azok után, hogy élesen bírálta a DVSC-t, amiért "zsoldos kutyákkal" állt ki a Paks ellen, és el is vesztette a meccset a tisztán magyarokkal felálló atomvárosiakkal szemben.

Urbánt a Borsonline faggatta a nagy port kavart Facebook-bejegyzése után. A volt labdarúgó, aki jelenleg egy megyei csapat edzője ismét szókimondóan beszélt a magyar foci közegéről.

- Imádom, hogy akik gyűlölnek, engem hoznak fel példaként, csakhogy akkor elárulom, hogy az én időmben még csak három légiós játszhatott egy csapatban, és nekem sokkal jobbnak kellett lennem, mint bármelyik belgának, hogy folyamatos lehetőséget kapjak. Az első edzésen mellbe rúgtak, de én felálltam, és kőkeményen dolgoztam tovább, nem úgy, mint a mostani magyar fiatalok, akik azonnal hívják anyucit, hogy őket bántották, szeretnének hazamenni. Túl sok a pénz a magyar fociban, a legszarabb légiós is hazavisz havi húsz­ezer eurót, azaz hatmillió forintot, ami k..rva sok. Akkor is megkapja, ha beleszarik, mi lesz az Újpest–Fradi végeredménye. Csoda, hogy a derbi lélektelen futballt hozott? Eltűntek a pályáról az egyéniségek, a vérbeli szurkolókat, akik hangulatot csinálnának, meg nem engedik be a stadionokba. Ez így sehogy sem jó.

- fogalmazott Urbán, aki Belgiumban a Waregem, a Mechelen, az Anderlecht és az Aalst csapataiban légióskodott.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés