Hirdetés

A magyar ellenzék nekiment a Soros-ösztöndíjasoknak

2018.06.06. 15:55

A magyar ellenzék nekiment a Soros-ösztöndíjasoknak
Szabó Tímea a parlamentben (Fotó: mti)

Ne lehessen miniszterelnök, aki pénzt kapott Sorostól - így Szabó Tímea.

Hirdetés

Némileg meglepő, lényegében Soros Györgyöt is támadó javaslatot nyújtott be szerda délután a parlamentben Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője - írja az Index.

Szabó azt javasolja, hogy ne lehessen miniszterelnök az, aki Soros-ösztöndíjban részesült valaha.

A javasolt összeférhetetlenségi szabály természetesen elsősorban Orbán Viktor ellen irányul, és arra kívánja ráirányítani a figyelmet, hogy a Soros ellen kampányt folytató miniszter évtizedekkel ezelőtt maga is Soros-ösztöndíjas volt.

Szabó a javaslat indoklásában ironikusan ezt írta:

„A magyar kormány meggyőződése, hogy Magyarország szuverenitását külső hatalmak veszélyeztetik. Ebbe a körbe tartozik a 88 éves Soros György is szerintük, ezért javasoljuk, hogy a törvényhozás ne végezzen félmunkát, mutassuk meg a nemzet egységét és állítsunk meg, minden olyan szervezetet és magánszemélyt, akire valaha Soros befolyással lehetett és/vagy valamilyen módon finanszírozott.”

Megkérdezték Szabót, hogy mi a célja a javaslattal. A frakcióvezető azt mondta az Indexnek, hogy nem számít a javaslat elfogadására, csak „a kormánypropaganda és a gyűlöletpolitika abszurditására kívánjuk felhívni a figyelmet”. 

 

ParlamentSoros György

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés