Hirdetés

Visszavonul a KDNP ismert politikusa

atv.hu

2017.12.05. 15:52

Visszavonul a KDNP ismert politikusa
Fotó: atv.hu

Már a közös listán sem szerepel.

Hirdetés

Visszavonul Hoffmann Rózsa a KDNP politikusa, volt oktatási államtitkár, így neve már nem szerepel majd a Fidesz-KDNP országos választási listáján, nem lesz parlamenti képviselő a választások után. A KDNP-sek marasztalták, de időben szólt, ha 70 éves lesz, nem politizál tovább – tudta meg az atv.hu a Kereszténydemokrata Néppárt egyik vezető politikusától.

Keresték Hoffmann Rózsát is, de nem érték el. Viszont KDNP-s politikusok azt mondták a portál munkatársának, hogy marasztalták Hoffmann Rózsát, a jövőben is szükség lenne a szakértelmére,

de ő már időben jelezte, ha betölti a 70. életévet, nem politizál tovább, visszavonul.

Vidékre költözött, és már egy kicsit fárasztó volt számára a rendszeres utazás.

A politikus 2010 júniusától 2013 februárjáig a humán csúcsminisztérium oktatásért felelős államtitkára volt. Vezetése alatt – 2010 augusztusától – kezdődött az állami szerepvállalás jelentős növelése az oktatás finanszírozásában, az önkormányzati iskolák egy részének állami kezelésbe vétele Orbán Viktor "évtizedes álma" alapján.

Az új pedagógusi életpálya-modell kidolgozása is Hoffmann Rózsa nevéhez kapcsolódik. A diáktüntetések idején a posztot szétválasztották, a felsőoktatási államtitkár Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora lett, Hoffmann Rózsa pedig a köznevelésért felelős államtitkár a 2014-es választásokig.

Pokorni Zoltán korábbi oktatási miniszter az oktatási bizottság elnökeként korábban folyamatosan bírálta Hoffmann Rózsa döntéseit. Félő volt, hogy ez más fideszes politikus részéről megismétlődik, ezért nem kapott ebben a ciklusban oktatási pozíciót a volt államtitkár - írja róla az atv.hu.

 

KDNPHoffmann Rózsa

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés