Hirdetés

Orbán Viktor elégedett az osztrák választások eredményével, és ezt ki is fejezte!

mti

2017.10.16. 14:03

Orbán Viktor elégedett az osztrák választások eredményével, és ezt ki is fejezte!
Várhatóan a 31 éves Sebastian Kurz lesz Ausztria kormányfője (Fotó: öfp)

A kormányfő kölcsönös keresztény-konzervatív értékekről beszélt.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Sebastian Kurznak az Osztrák Néppárt (ÖVP) vasárnapi választási győzelméhez - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-vel.

A tegnapi eredmény egyértelműen megmutatta, hogy a választópolgárok többsége Ausztriában is a biztonságot és stabilitást garantáló, értékelvű politika mellett teszi le a voksát. Bízom benne, hogy az eredményes kormányalakítást követően közeli szövetségesként és az Ön által is következetesen képviselt keresztény-konzervatív értékek mentén tudjuk erősíteni az országaink közötti együttműködést

 - írta a Fidesz ausztriai testvérpártja elnökének Orbán Viktor, hozzátéve: sok sikert kíván a most kezdődő koalíciós tárgyalásokhoz.

Az ÖVP a becsült végeredmény szerint 62, a szociáldemokraták (SPÖ) 52, a jobboldali szabadságpártiak (FPÖ) 51 képviselőt küldhet a 183 fős parlamentbe, de ezek a számok még csekély mértékben módosulhatnak a levélben érkező szavazatok megszámlálásának csütörtökre ígért befejezésével. A parlamentbe - 10 képviselővel - szintén bekerült, liberális NEOS vezetése értésre adta, hogy a párt ellenzéki szerepre készül. 
politikaválasztásAusztria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés