Áder János, Fülöp király és két elegáns asszony

MTI

2017.02.17. 13:51

Áder János, Fülöp király és két elegáns asszony
Áder János köztársasági elnök (j2), felesége, Herczegh Anita (b), valamint VI. Fülöp spanyol király (j) és neje, Letizia királyné (b2) Madridban (Fotó: mti)

A magyar közgyűjtemények remekei érkeztek Madridba.

Hirdetés

Remekművek Budapestről - A reneszánsztól az avantgárdig címmel mutatja be a budapesti Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének 500 évet átfogó, 90 alkotását pénteken megnyíló nagyszabású kiállításán a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeum.

A tárlatot VI. Fülöp spanyol király és Áder János magyar köztársasági elnök jelenlétében nyitották meg.

A magyar közgyűjteményekből többek között olyan mesterek munkái érkeztek a spanyol fővárosba, mint Dürer, Leonardo, Velázquez, Rubens, Goya, Canaletto, Monet és Gauguin. A magyar művészek közül egyebek mellett Szinyei Merse, Rippl-Rónai, Vaszary és Bortnyik alkotásait vonultatja fel a tárlat.

A spanyol kurátorok a magyar részről felajánlott művek közül kiválasztották például Raffaello Esterházy Madonnáját és Munkácsy Mihálynak a Liszt Ferencről készült portréját is, amelyet a művész utolsó arcképeként tartanak számon.

 Áder János köztársasági elnök (b), felesége, Herczegh Anita (b2), valamint VI. Fülöp spanyol király és neje, Letizia királyné a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria anyagából válogatott, Remekművek Budapestről - A reneszánsztól az avantgárdig című kiállítás megnyitóján a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban  (Fotó: mti)

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés