Hirdetés

Hatalmas kézilabdás dzsembori lesz Debrecenben

Cívishír

2018.02.01. 11:54

Hatalmas kézilabdás dzsembori lesz Debrecenben

Rekordszámú nevezés érkezett.

Hirdetés

Péntektől vasárnapig immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Debreceni Sportcentrum–Sportiskola kézilabda-szakosztálya hazánk egyik legnagyobb utánpótlás tornáját, a Főnix Kupát. 

A megyei kézilabda szövetséggel közös rendezvényen 58 sportszervezet 77 lány- és 60 fiú csapata vesz részt, 5-5 korosztályban. A legfiatalabbak 2008-as, míg a legidősebbek 2004-es születésűek.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mind a tíz kategóriában indít csapatot, míg a második legtöbb együttest, összesen hetet, a Kecskeméti Sportiskola vonultatja fel. A tizenkét cívisvárosi helyszínen Kisvárdától Szombathelyig és Salgótarjántól Szegedig mintegy 1800 gyerek lép pályára a 350 mérkőzésen.

A Főnix Kupa egyik főszervezője, Dobszai Jenő elmondta:

Idén nevezési csúcsot döntöttünk, hiszen 137 csapat vesz részt a tornán, mindez azt jelzi, hogy a Főnix Kupát nagy érdeklődés övezi. A csapatok decemberben játszottak utoljára korosztályos bajnoki mérkőzéseket, és a hamarosan kezdődő folytatás előtt az általunk szervezett torna nagyon jó erőfelmérő mindenki számára.

A február 2-án kezdődő Főnix Kupára a belépés ingyenes, az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap 17 órától tartják a Főnix Csarnokban.

A torna mérkőzéseinek helyszínei: Főnix Csarnok, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, DVSC UP Monostorpályi úti csarnok, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Gizella utcai Sportcsarnok, Beregszászi Pál Szakközépiskola UNOK, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Tóth Árpád Gimnázium
kézilabdaDebrecenFőnix Kupa

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés