Hirdetés

Megvan a továbbjutás! A végén törte meg ellenfelét a Loki

2017.10.22. 19:23

Megvan a továbbjutás! A végén törte meg ellenfelét a Loki
Grigel öröme (Fotó: mti)

A debreceniek nagyot küzdöttek a lenygelekkel.

Hirdetés

A női kézilabda EHF Kupa 2. fordulójában a DVSC-TVP csapata a Zaglebie Lubin együttesét fogadta vasárnap este a Hódos Imre-sportcsarnokban, és az volt a feladata, hogy ledolgozza az idegenben összeszedett kétgólos hátrányt.

A találkozó rendkívüli izgalmakat hozott. A Loki csak lassan, fokozatosan tudta ledolgozni az összesítésben lévő különbséget, majd némi előnyre is szert tett, de megnyugtató vezetést sokáig nem tudott kiharcolni. A félidő után négygólos debreceni előnnyel fordultak a csapatok, és amikor a debreceniek nem sokkal később már öttel is vezettek, sokan abban reménykedtek, hogy a lengyelek megtörnek.

Nos, nem így történt, a vendégcsapat szívós munkával egy gólra felzárkózott, így teljesen nyílt volt a végjáték. A nagy tét okozta feszültség mindkét csapat játékára rányomta a bélyegét, rengeteg hibáztak a hölgyek mindkét oldalon. Szerencsére előbb a Loki nyugodott meg, és Grigel góljával öt perccel a vége előtt 23-19 volt ide!

Jegyezzük meg: a lengyelek is sokat tettek a debreceni sikerért, hiszen az utolsó percekben átlövéseikből a kaput sem találták el! A lokisták azonban remekül céloztak, két perccel a vége előtt Punyko találatával már hat góllal vezetett a hazai gárda, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a párharc, hiszen innen már csodára lett volna szükség a vendégsikerhez.

Csodák márpedig nincsenek, a Loki maradt állva a nemzetközi porondon!

EHF-kupa, 2. kör, visszavágó:
DVSC-TVP-Zaglebie Lubin 26-20 (15-11)
A DVSC gólszerzői: Punyko 6, Grigel, Zamfirescu 5-5, Csáki 4, Palsdottir 3, Hársfalvi, Sirián, Kelemen 1-1
Továbbjutott: a DVSC, 49-45-ös összesítéssel.

DVSCEHF-kupaLubin

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés