Hirdetés

Harminc éve írtak történelmet Debrecenben

dvsckezilabda.hu

2017.10.04. 11:01

Harminc éve írtak történelmet Debrecenben
(Fotó: dvsckezilabda.hu)

Komáromi Ákos csapata veretlenül szerezte meg a bajnoki címet.

Hirdetés

Éppen 30 esztendeje, 1987. október 4-én lett bajnok a debreceni női kézilabdacsapat. A város és a klub mindmáig hősként tekint a történelmi aranyérmet kiharcoló csapat tagjaira, számol be a dvsckezilabda.hu.

A DMVSC – igen, ekkortájt ez volt a csapat hivatalos neve, bár a szurkolók szemében mindig megmaradt Lokinak – egy győzelemre állt az aranyéremtől.

A Loki ekkorra már túl volt egy nagy sikeren, megnyerte a Magyar Népköztársasági Kupát, méghozzá a Vasas elleni kettős győzelemmel. 

A képlet roppant egyszerű volt: le kellett győzni a Győrt az aranyéremhez. A zsúfolásig megtelt Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban pillanatnyi esélye sem volt a vendégeknek, a Loki simán nyert 29–21-re, kezdődhetett az ünnep.

Íme, a történelmi találkozó jegyzőkönyve:
DMVSC – GYŐR 29-21 (11-6)
DMVSC: Tóth I. – Szilágyi 9, Nagy Zs. 3, Medgyessyné 4, Rádinné 3, Kádárné 3, Szántó 4. CSERE: Pusztainé, Törökné 1, Szarvas, Bojtor 2, Hüse.

A szezon megkoronázásaként Komáromi Ákos csapata még legyőzte idegeben a Vasast és Fradit, így veretlenül szerezte meg a bajnoki címet. A debreceni aranylányok hét ponttal szereztek többet, mint a második helyen záró Építők SC -t.

A bajnokcsapat névsora:
Bojtor Jolán, Dörnerné Csapó Erika, Hüse Judit, Kádárné Eperjesi Ilona, Medgyessyné Sáfi Márta, Nagy Katalin, Nagy Zsuzsa, Pusztainé Kalocsai Erika, Rádinné Tóth Rózsa, Szántó Anna, Szarvas Éva, Szilágyi Katalin, Tóth Ildikó, Törökné Nagy Ilona. Vezetőedző: Komáromi Ákos. Edző: Komáromi Ákosné.

A bajnokcsapat hivatalos köszöntését november 3-án, a DVSC–Budaörs bajnoki mérkőzés előtt tartják. 

DVSCkézilabdaDebrecen

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés